Now showing items 1-4 of 4

    • Continuity and change in the culinary culture of the Ottoman place in the 19 th century 

      Samanci, Özge (BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ/Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2018-08-06)
      Özge Samancının ` 19. Yüzyıl Osmanlı Saray Mutfağında Süregelen ve Değişen Tüketim Alışkanlıkları ` Bu tez Osmanlı yemek kültürü konusunda yapılmış ilk çalışmalardan biridir. Esas-olarak, 19. Yüzyıl Osmanlı sarayı yemek ...
    • Manumitted female slaves of the Ottoman imperial harem (Sarayîs) in the eighteenth century Istanbul 

      İpşirli Argit, Betül (BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ/Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2018-12-24)
      Bu çalışma, saraydan çırağ edilmiş olan kadınların hayatlarını inceler ve yaşamlarını farklı açılardan değerlendirmek suretiyle saray içindeki rollerini ve yerlerini görmeye çalışır. Saraya mensup olmanın patronaj ilişkileri ...
    • Ottoman court ceremonies and the multiple ceremonial center 

      Peksevgen, Şefik (BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ/Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2018-08-06)
      `Osmanlı Saray Törenleri ve Törenlerde Çok Merkezlilik` adını taşıyan bu çalışma, Osmanlı Sarayının törensel sınırlarını araştırmaktadır. Aynı zamanda, bu çalışmada, bu sınırlar içerisinde bir törensel merkez aranmakta ve ...
    • Palace architecture and its rhetoric in Seljuk Anatolia: The conceptualization of Kubadabad 

      Gürgen, Işik (BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ/Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2019-11-29)
      Beyşehir yakınlarındaki Kubadabad saray külliyesi, iyi korunma durumu sayesinde, Anadolu Selçuklu Sultanı Alâeddin Keykubad I (r.1219-1237) dönemi saray mimarisi için ideal bir örnek teşkil etmektedir. Aşağıdaki tez sarayın ...