Show simple item record

dc.contributor.advisorÖğütman, Rüknettin
dc.contributor.authorGülen, Dumrul
dc.date.accessioned2020-12-10T12:51:02Z
dc.date.available2020-12-10T12:51:02Z
dc.date.submitted1989
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/296006
dc.description.abstract- 62 - 7. ÖZET Bu çalışmanın konusu günümüzde de en önemli enfeksiyon kaynaklarından birisini teşkil eden ve 2000'den fazla seroti pi olan Salmonella bakterilerinin serotiplendirilmesi amacıy la kullanılabilecek bir antikorun immunize edilmiş tavukların yumurta sarısından elde edilmesidir. Bu amaçla, yumurta sarısından IgY ekstraksiyonu yön temlerinden Dekstran sülfat presipitasyonu, polietilen- glikol (PEG) ile çöktürme ve soğutulmuş propan-2-ol ile çök türme yöntemleri denenmiş ve bunlar arasından soğutulmuş pro pan-2-ol ile çöktürme ve PEG 6000 ile saflaştırma yöntemi an tikor ekstraksiyonunda en uygun yöntem olarak seçilmiştir. 0-antijeni hazırlamada ısı etkisinden kaçınmak maksa dıyla, H-anti jenlerinin mekanik yolla uzaklaştırılması ve kirpiksiz kaldığı umulan bakterinin alkol-aseton ekstraksiyo nu yönteminin de kullanılabileceği ortaya konmuştur. Bu yöntem ile hazırlanan O-Antijeni verilerek immunize edilen tavukların yumurta sarılarından elde edilen ekstreler de 60 gün boyunca 1/128 düzeyinde antikor saptanmıştır. Saf LPS (5-10 mg/ml) kullanılarak immunize edilen tavukların yu murta sarılarından elde edilen ekstrelerde herhangi bir anti kor düzeyine rastlanmamıştır.
dc.description.abstract- 63 8. SUMMARY In this study, various antibody extraction methods from immunized hen egg yolks such as: precipitation with `Dextran Sulfate`, `Polyethyleneglycol (PEG) precipitation` and `precooled (20 C) propane-2-ol precipitation` have been examined. Precooled propane-2-ol precipitation and then purification with PEG 6000 has been choosen as the most suitable method for the production of antibodies from egg yolk. To prepare O-antigens with alcohol-acetone extraction method, mechanically def lagellated bacteria were used. The antigens which are prepared in this way are mixed with FCA (Freund's Complete Adjuvant) and the laying hen has been immunized with this mixture. The antibody level from the egg yolks of this hen have reached 1/128 value in 60th day and kept this level till the 120th day. The hens which have been immunized with LPS (Lipopoly- saccharide) (5-10 mg/ml) and FCA mixture have not shown an antibody level in this egg yolks.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectMikrobiyolojitr_TR
dc.subjectMicrobiologyen_US
dc.titleSalmonella mikroorganizmaları ile immunize edilen tavukların yumurta sarılarından antikor hazırlama yöntemleri
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentDiğer
dc.subject.ytmAntigens
dc.subject.ytmChickens
dc.subject.ytmEggs
dc.subject.ytmSalmonella
dc.identifier.yokid9185
dc.publisher.instituteSağlık Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityMARMARA ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid9185
dc.description.pages70
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess