Show simple item record

dc.contributor.advisorUslu, Kamil
dc.contributor.authorSalman, Melih Nuri
dc.date.accessioned2020-12-10T12:49:50Z
dc.date.available2020-12-10T12:49:50Z
dc.date.submitted1992
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/295533
dc.description.abstract205 ÖZET Bugün ülkemizde, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüsü' ne ait bulunan 245' i faal, 122' s i inşa halinde olmak üzere 367 adet spor salonu bulunmaktadır. Bu tesislerin yapım yerleri incelendiğinde, iller arasında bazı dengesiz dağılımların meydana gelmiş olduğu görülmektedir. Yapılan çalışma sonucunda ülkemizde ortalama olarak her 135.515 kişiye bir spor salonu düşmekte olduğu bulunmuştur. Kişi başına düşen kullanım alanı ise 0.0049m2 olarak tesbit edilmiştir. Sahip olunan bu değerlere bakılarak spor salonları açısından Avrupa ülkeleri arasında en yetersiz durumda bulunan ülke olmamızdan söz edilebilir. ülkemizin bu yetersizliğinin giderilebilmesi için spora ayrılan kaynak miktarının artırılması gereklidir. Ayrıca, ülkemiz için geçerli olacak bir kişi başına düşen kullanım alanının belirlenerek tesislerin planlanmasında kriter olarak kullanılması yoluna gidilmelidir. Son olarak, spor tesisleri yapımında yerel yönetimlere daha fazla yetki ve sorumluluk verilerek, ekonomik yönden de desteklenerek tesis sayısı artırılabilir.
dc.description.abstract206 ABSTHÂCT Today there are 367 sport halls belonging to the General Directorate of Youth and Sport, 245 of which are in operation and 122 are under construction. When studying the places where these institutions are located. It can easily be seen that distribution of then among provinces (cities) is rather uneven. Resulting from the research into the subject, it has been found out that there is only one sport institute per 135.515 people in our country. And space of use per capita has been calculate as 0.0049m2, considering these values (we have), it can be said that we are the most insufficient country among European countries from the point of the view of sport halls. In order to provide a remedy for present insufficiency, it is necessary to increase financial resource granted for sport. In addition, an amount of space per capita which will be valid in our country should be determined and it should be taken as criterion for planning such institutions. Finally, increasing the number of sport institutions should be aimed by giving more authority and responsibility to io~ cal administrations, and also by supporting then financially, in constructing sport institutions.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectSportr_TR
dc.subjectSportsen_US
dc.titleGençlik ve Spor Genel Müdürlüğü`ne ait spor salonu yatırım projelerinin ekonomik açıdan değerlendirilmesi (mevcut durumun tesbiti)
dc.typedoctoralThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentDiğer
dc.subject.ytmFinancial resources
dc.subject.ytmSports facilities
dc.subject.ytmInvestment projects
dc.subject.ytmTurkey
dc.identifier.yokid20724
dc.publisher.instituteSağlık Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityMARMARA ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid20724
dc.description.pages299
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess