Rotifer Brachionus plicatilis (O. F. Muller) kültürü üzerine farklı besinlerin etkisi
dc.contributor.advisor | Savaş, Sevgi | |
dc.contributor.author | Albayrak, Zekiye | |
dc.date.accessioned | 2020-12-10T12:35:30Z | |
dc.date.available | 2020-12-10T12:35:30Z | |
dc.date.submitted | 2001 | |
dc.date.issued | 2018-08-06 | |
dc.identifier.uri | https://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/289992 | |
dc.description.abstract | Bu çalışmada, laboratuvar koşullarında 25±1°C de, %o25 tuzlulukta rotifer Brachiomıs plicatilis (L tipi) kültüründe farklı alg (Tetraselmis suecica, Nannochloropsis oculata, Chlorella sp., Isochrysis galbana, Dunaliella tertiolectd), ekmek mayası (Saccharomyces cerevisiae) ve alg+ekmek mayasının (T. suecica+S. cerevîsiae, N. oculata+ S. cerevisiae, Chlorella sp.+ S. cerevisiae, I. galbana+ S. cerevisiae, D. tertiolecta+ S. cerevisiae) etkisi araştırılmıştır. Besleme rejimine göre büyüme hızı, ikilenme zamanı ve günlük rotifer üretimi tespit edilmiştir. B. plicatilis' m. beslenme davranışı üzerine etkisini belirlemek amacıyla farklı alg yoğunluğu ve beslenme süresine göre süzme ve besin alma hızı saptanmıştır. Sadece alg ile uygulanan besleme rejimine göre rotifer kültüründeki en yüksek büyüme hızı 0,605 bölünme/gün olarak T. suecica ile beslenenlerde, alg+maya dan oluşan besleme rejimine göre rotifer kültüründeki en yüksek büyüme hızı ise (0,581 bölünme/gün) T. suecica+maya. ile beslenenlerde tespit edilmiştir. Rotifer kültürlerinde en yüksek süzme (1 1,5x1ü`4 ml/birey/dk) ve besin alma hızı (23417 h/birey/dk) N. oculata ile beslenen kültürde saptanmıştır. ANAHTAR KELİMELER: Brachiomıs plicatilis, beslenme rejimi, süzme ve besin alma hızı, alg. | |
dc.description.abstract | In this study, the effects of different algae (Tetraselmis suecica, Nannochloropsis oculata, Chlorella sp., Isochrysis galbana, Dunaliella tertiolecta), baker's yeast (Saccharomyces cerevisiae) ve algae+baker's yeast (T. suecica+ S. cerevisiae, N. oculata+S. cerevisiae, Chlorella sp.+S. cerevisiae, I. galbana+S. cerevisiae, D. tertiolecta+S. cerevisiae) in the rotifer Brachiomis plicatilis (L type) culture have been studied at 25±1°C and %o25 salinity in the laboratory conditions. According to nutrition regime the growth rate, doubling time and daily production were determined. The filtration and ingestion rates were determined according to different algae densities and feeding time in order to find out the effects of B. plicatilis on nutritional behaviour. According to the nutrition regime which is applied only with algae the highest growth rate is defined as 0,605 division/day with those that are fed with T. suecica, whereas according to the rotifer culture growth rate in the nutrition regime made up of algae+baker's yeast is determined as 0,581 division/day with those that are fed with T. suecica+S. cerevisiae. The highest filtration (ll^xlO^ml/individual/minute) and ingestion (23417 cell/ individual/min.) rates are found in those that are fed with N. oculata. KEY WORDS: Brachiomis plicatilis, nutrition regimes, filtration and ingestion rates, algae. | en_US |
dc.language | Turkish | |
dc.language.iso | tr | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/embargoedAccess | |
dc.rights | Attribution 4.0 United States | tr_TR |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ | |
dc.subject | Su Ürünleri | tr_TR |
dc.subject | Aquatic Products | en_US |
dc.title | Rotifer Brachionus plicatilis (O. F. Muller) kültürü üzerine farklı besinlerin etkisi | |
dc.title.alternative | The Effect of different feeds on rotifer Brachionus plicatilis (O. F. Muller) culture | |
dc.type | masterThesis | |
dc.date.updated | 2018-08-06 | |
dc.contributor.department | Su Ürünleri Temel Bilimleri Anabilim Dalı | |
dc.subject.ytm | Rotifera | |
dc.subject.ytm | Algae | |
dc.subject.ytm | Nutrition | |
dc.subject.ytm | Feeding behavior | |
dc.subject.ytm | Aquatic products | |
dc.identifier.yokid | 115937 | |
dc.publisher.institute | Fen Bilimleri Enstitüsü | |
dc.publisher.university | SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ | |
dc.identifier.thesisid | 106039 | |
dc.description.pages | 69 | |
dc.publisher.discipline | Diğer |