Show simple item record

dc.contributor.advisorGöktürk Baydar, Nilgün
dc.contributor.authorHarmankaya, Nihat
dc.date.accessioned2020-12-10T12:33:47Z
dc.date.available2020-12-10T12:33:47Z
dc.date.submitted2003
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/289326
dc.description.abstractÖZET Bu araştırmada olgunlaşma dönemi boyunca tane tutum şekilleri farklı 4 üzüm çeşidinde hormonlar (IAA, ABA ve GA3) ile toplam fenolik bileşiklerin değişimleri incelenmiştir. Bitkisel materyal olarak Cardinal (çekirdekli), Italia (çekirdekli), Perlette (stenospermokarpik çekirdekli) ve Çavuş (boş çekirdekli) üzüm çeşitlerine ait taneler kullanılmıştır. Olgunlaşma süresince 2 hafta aralıklarla alman tane örneklerinde hormon analizleri GC (Gaz Kromatografisi); toplam fenolik madde miktarları da spektrofotometrik yöntemle belirlenmiştir. Araştırma sonucunda, hormonlar ile toplam fenolik bileşiklerin örnek alım tarihlerine ve çeşitlere göre değiştiği belirlenmiştir. Anahtar Kelimeler: Asma, hormon, toplam fenolik bileşikler.
dc.description.abstractIll ABSTRACT In this research, it was investigated that the changes of hormones (IAA, ABA and GA3) and total phenolic compounds in four grape cultivars having different fruit set types during ripening. The berries of Cardinal (seeded), Italia (seeded), Perlette (Stenospermocarpic seedless) and Çavuş (Empty seeded) were used as plant materials. In berries collected two weeks intervals to ripening, hormone analysis were done by GC (Gas Chromatography) and total phenolic compound analysis were done by spectrofotometric method. It was determined that levels of hormones and total phenolic compounds changed depending on grape cultivars and dates. Key words: Grapevine, hormone, total phenolic compounds.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectZiraattr_TR
dc.subjectAgricultureen_US
dc.titleTane tutum şekilleri farklı üzüm çeşitlerinde olgunlaşma süresince tanelerdeki hormonlar ile fenolik madde değişimlerinin belirlenmesi
dc.title.alternativeThe Change of hormones and phenolic compounds in some grape cultivars having diffeent fruit-set types during ripening
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentBahçe Bitkileri Anabilim Dalı
dc.subject.ytmGrapevine
dc.subject.ytmGrape
dc.subject.ytmHormones
dc.identifier.yokid142391
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universitySÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid135836
dc.description.pages47
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess