FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ: Recent submissions
Now showing items 161-180 of 1956
-
Doğrusal veya eğrisel kenarlara sahip membranların diferansiyel quadrature ve ayrık tekil konvolüsyon yöntemleri ile serbest titreşim hesabı
(AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06) -
Domates üretiminde kullanılan mancozeb`in kalıntı ve bozunma ürünlerinin ısıl uygulamalarla değişimi ve kalıntı düzeyi üzerine farklı uygulamaların etkisi
(AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06) -
Çiriş otu (Asphodelus aestivus Brot. Liliaceae) yumru özütünün meme kanseri (MDA-MB 231) hücreleri üzerine olan in vitro sitotoksik etkisinin araştırılması
(AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06) -
Yüksek spinli parçacıklar için yeni göreli bir denklem önerilmesi
(AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06) -
Topraksız kültürde yetiştirilen çileklerin verim ve kalitesi üzerine değişik yetiştirme ortamlarının etkileri
(AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06) -
Alanya Bektaş şevlerindeki stabilite problemlerinin Plaxis yazılımında modellenmesi
(AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06) -
Bazı kavun (Cucumis melo L.) saf hatlarının ve hibrit kombinasyonlarının morfolojik karaktrizasyonu ile Fusarium oxysporum melonis`e reaksiyonlarının tespiti
(AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06) -
Inşaat projelerinde süre ve maliyet aşımlarına neden olan etkenler
(AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06) -
Güneş patlama indeksinin doğrusal olmayan modellenmesi
(AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06) -
Antalya kentindeki doğal sit alanlarına ilişkin sorunların irdelenmesi
(AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06) -
Yabani enginar (Cynara cardunculus L.) bitkisinden elde edilen cardosin içerikli özüt ve rennin enzimiyle üretilen beyaz peynirlerin olgunlaşma sürecinde kimyasal, biyokimyasal ve duyusal özelliklerinde meydana gelen değişimlerin belirlenmesi
(AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06) -
Galyum (III) ve indiyum (III) tiyosiyanat komplekslerinin termodinamik ve solvasyon Özellikleri
(AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06) -
Papatya (Anthemis ammophila Boiss. ve HELDR (Asteraceae) bitkisinin metanol ekstresinin MDA-MB-231 insan meme kanseri ve 293 T insan böbrek epiteliyal hücre hatlarında sitotoksik etkisinin ve antioksidan özelliklerinin araştırılması
(AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06) -
Bezier eğrileri ve bezier yüzeyleri
(AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06) -
Sepiyolit dispersiyonlarının reolojik ve elektrokinetik özellikleri üzerinde anyonik ve noniyonik polimerlerin etkisi
(AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06) -
Farklı oranlarda inülin kullanımının probiyotik yoğurdun fizikokimyasal, mikrobiyolojik, duyusal ve probiyotik özellikleri üzerine etkisi
(AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06) -
Bacillus subtilis`den a-amilaz geninin klonlanması ve Pichia pastoris mayasında ekspresyonu
(AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06) -
Kent parklarında peysaj unsurlarının algılanması : Antalya Atatürk Kültürpark`ta çocuklar ve yetişkinlere bir araştırma
(AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06) -
Nano silisyumdioksit partiküllerinin sentezi ve sol-jel yöntemi ile mercek sentezi
(AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06) -
Üç farklı destek ortamında yetiştirilen Bohemia kıvırcık salata (Lactuca sativa L.) çeşidinde durgun su tekniği ve entegre durgun su tekniğinin verim ve kalite üzerine etkileri
(AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)