Sıcaklık ve besin yoğunluğunun Ceriodaphnia quadrangula (O.F. Muller,1785) üretimine etkisi
dc.contributor.advisor | Savaş, Sevgi | |
dc.contributor.author | Erdoğan, Ömer | |
dc.date.accessioned | 2020-12-10T12:32:13Z | |
dc.date.available | 2020-12-10T12:32:13Z | |
dc.date.submitted | 2005 | |
dc.date.issued | 2018-08-06 | |
dc.identifier.uri | https://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/288606 | |
dc.description.abstract | Bu çalışmada, Ceriodaphnia quadrangula kültürüne farklı Scenedesmus acuminatusyoğunluğunun (15x104, 30x104, 45x104 ve 60x104 h/ml) ve sıcaklığın (20 ºC ve 25ºC) etkisi incelenmiştir. Deneme 16 aydınlık:8 saat karanlık ışık uygulamasındagerçekleştirilmiştir. Deneme başında, farklı besin yoğunlukları içeren her bir tüpe 1adet 24 saatten genç birey konulmuş, birey sayısı ve büyüme hızı 24 gün süre ilebelirlenmiştir. Ceriodaphnia kültürlerinde en yüksek birey sayısı (21,433±0,750birey/ml) ve büyüme hızı (0,240±0,004) 25 ºC'de 45x104 h/ml besin yoğunluğundabeslenen kültürlerde belirlenmiştir.Besin yoğunluğunun artması, Ceriodaphnia quadrangula'nın birey sayısı ve büyümehızını arttırmıştır. Farklı besin yoğunluklarının birey sayısına etkisi istatistiki olarakönemli (P<0,05), sıcaklığın önemsiz (P>0,05) olduğu bulunmuştur.ANAHTAR KELİMELER: Ceriodaphnia quadrangula, Scenedesmus acuminatus,besin yoğunluğu, sıcaklık | |
dc.description.abstract | In this study, the effect of the different concentration of Scenedesmus acuminatus(15x104, 30x104, 45x104 ve 60x104 h/ml) and temperature (20 ºC ve 25 ºC) on cultureof Ceriodaphnia quadrangula were investigated. The experiment carried out aphotoperiod of 16 hours light:8 hours dark In the beginning of the experiments, 1individual <24 h old were put on each vessel, number of the individual, growth rateswere determined during 24 days. It was found that maximum individual number inCeriodaphnia culture (21,433±0,750 ind/ml) and growth rate (0,240±0,004) was inthe group of fed with 45x104 h/ml alg concentration in 25 ºC.Increasing the food concentration was increased number of individual and growthrates in Ceriodaphnia quadrangula. The effect of different food concentration onnumber of the individual were statisticaly significant (P<0,05), temperature werefound insignificant ( P>0,05).KEY WORDS: Ceriodaphnia quadrangula, Scenedesmus acuminatus, foodconcentration, temperature | en_US |
dc.language | Turkish | |
dc.language.iso | tr | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | |
dc.rights | Attribution 4.0 United States | tr_TR |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ | |
dc.subject | Su Ürünleri | tr_TR |
dc.subject | Aquatic Products | en_US |
dc.title | Sıcaklık ve besin yoğunluğunun Ceriodaphnia quadrangula (O.F. Muller,1785) üretimine etkisi | |
dc.title.alternative | The effect of temperature and food concentration on Ceriodaphnia quadrangula (O.F. Muller,1785) production | |
dc.type | masterThesis | |
dc.date.updated | 2018-08-06 | |
dc.contributor.department | Su Ürünleri Temel Bilimleri Anabilim Dalı | |
dc.identifier.yokid | 190694 | |
dc.publisher.institute | Fen Bilimleri Enstitüsü | |
dc.publisher.university | SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ | |
dc.identifier.thesisid | 197048 | |
dc.description.pages | 51 | |
dc.publisher.discipline | Diğer |