Show simple item record

dc.contributor.advisorSavaş, Sevgi
dc.contributor.authorErdoğan, Ömer
dc.date.accessioned2020-12-10T12:32:13Z
dc.date.available2020-12-10T12:32:13Z
dc.date.submitted2005
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/288606
dc.description.abstractBu çalışmada, Ceriodaphnia quadrangula kültürüne farklı Scenedesmus acuminatusyoğunluğunun (15x104, 30x104, 45x104 ve 60x104 h/ml) ve sıcaklığın (20 ºC ve 25ºC) etkisi incelenmiştir. Deneme 16 aydınlık:8 saat karanlık ışık uygulamasındagerçekleştirilmiştir. Deneme başında, farklı besin yoğunlukları içeren her bir tüpe 1adet 24 saatten genç birey konulmuş, birey sayısı ve büyüme hızı 24 gün süre ilebelirlenmiştir. Ceriodaphnia kültürlerinde en yüksek birey sayısı (21,433±0,750birey/ml) ve büyüme hızı (0,240±0,004) 25 ºC'de 45x104 h/ml besin yoğunluğundabeslenen kültürlerde belirlenmiştir.Besin yoğunluğunun artması, Ceriodaphnia quadrangula'nın birey sayısı ve büyümehızını arttırmıştır. Farklı besin yoğunluklarının birey sayısına etkisi istatistiki olarakönemli (P<0,05), sıcaklığın önemsiz (P>0,05) olduğu bulunmuştur.ANAHTAR KELİMELER: Ceriodaphnia quadrangula, Scenedesmus acuminatus,besin yoğunluğu, sıcaklık
dc.description.abstractIn this study, the effect of the different concentration of Scenedesmus acuminatus(15x104, 30x104, 45x104 ve 60x104 h/ml) and temperature (20 ºC ve 25 ºC) on cultureof Ceriodaphnia quadrangula were investigated. The experiment carried out aphotoperiod of 16 hours light:8 hours dark In the beginning of the experiments, 1individual <24 h old were put on each vessel, number of the individual, growth rateswere determined during 24 days. It was found that maximum individual number inCeriodaphnia culture (21,433±0,750 ind/ml) and growth rate (0,240±0,004) was inthe group of fed with 45x104 h/ml alg concentration in 25 ºC.Increasing the food concentration was increased number of individual and growthrates in Ceriodaphnia quadrangula. The effect of different food concentration onnumber of the individual were statisticaly significant (P<0,05), temperature werefound insignificant ( P>0,05).KEY WORDS: Ceriodaphnia quadrangula, Scenedesmus acuminatus, foodconcentration, temperatureen_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectSu Ürünleritr_TR
dc.subjectAquatic Productsen_US
dc.titleSıcaklık ve besin yoğunluğunun Ceriodaphnia quadrangula (O.F. Muller,1785) üretimine etkisi
dc.title.alternativeThe effect of temperature and food concentration on Ceriodaphnia quadrangula (O.F. Muller,1785) production
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentSu Ürünleri Temel Bilimleri Anabilim Dalı
dc.identifier.yokid190694
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universitySÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid197048
dc.description.pages51
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess