Show simple item record

dc.contributor.advisorKoyuncu, Mehmet Ali
dc.contributor.authorÇağatay, Özgür
dc.date.accessioned2020-12-10T12:30:51Z
dc.date.available2020-12-10T12:30:51Z
dc.date.submitted2006
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/287937
dc.description.abstractiiiÖZETOZON UYGULAMASININ K RAZIN SOĞUKTA DEPOLANMA SÜRESÜZER NE ETK SBu araştırma ön soğutma suyuna ozon uygulamasının 0 900 Ziraat kiraz çeşidininsoğukta depolanma süresi üzerine etkisini belirlemek amacıyla yapılmıştır. Kirazınmuhafaza öncesi ön soğutma suyuna 0.5 ppm ve 1 ppm dozlarında ozon uygulamasıyapılmış ve meyveler ortalama 2 kg olacak şekilde polietilen torbalaradoldurulmuştur. Meyveler 0 0C ve % 90-95 oransal nem koşullarında 42 gündepolanmıştır. Depolama süresi boyunca haftalık aralıklarla yapılan solunum hızı,ağırlık kaybı, meyve kabuğunda meydana gelen renk değişimi, meyve eti sertliğideğişimi, suda çözünür kuru madde miktarı, titre edilebilir asitlik miktarı, pH değeri,duyusal analizler ve mikrobiyolojik analizler sonucunda kiraz meyvesinde muhafazaesnasında meydana gelen kalite değişimleri saptanmıştır.Elde edilen sonuçlar ışığında ön soğutma suyuna uygulanan 0.5 ppm ve 1 ppmdozlarındaki ozonun kirazın depolanma süresi üzerine olumlu etkilerinin olduğu vemeyvelerde muhafaza süresince meydana gelen mikrobiyolojik bozulmaları birölçüde önlediği gözlenmiştir.Anahtar Kelimeler: Kiraz, Soğukta muhafaza, Ozon
dc.description.abstractivABSTRACTEFFECTS OF OZONE TREATMENT ON COLD STORAGE OF SWEETCHERRIESThis study was carried out to determine the effect of ozone treated precooling wateron the cold storage period of 0 900 Ziraat sweet cherries. Fruits which were treatedwith 0.5 ppm and 1 ppm doses of ozone were packaged in polyethylene bags, acapacity of around 2 kg and stored in 0 0C temperature and 85-90 % RH conditions.Respiration rate, weight loss, fruit colour, flesh firmness, soluble solid content,titretable acidity, pH value, sensory evaluations and microbiological analyses,measured weekly during the storage period.It is determined that 0.5 and 1 ppm doses of ozone treatment had positive effects onthe cold storage period of sweet cherries and prevented the microbiological spoilageduring the cold storage.Key words: Cherry, Cold storage, Ozoneen_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectZiraattr_TR
dc.subjectAgricultureen_US
dc.titleOzon uygulamasının kirazın soğukta depolanma süresi üzerine etkisi
dc.title.alternativeEffects of ozone treatment on cold storage of sweet cherries
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentBahçe Bitkileri Anabilim Dalı
dc.identifier.yokid182635
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universitySÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid185490
dc.description.pages52
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess