Show simple item record

dc.contributor.advisorYalçın, Güler
dc.contributor.authorİşyapan, Berna
dc.date.accessioned2020-12-10T12:29:24Z
dc.date.available2020-12-10T12:29:24Z
dc.date.submitted2011
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/287324
dc.description.abstractKestane (Castanea), Fagaceae (kayıngiller) familyasındandır. Kestane ağaçları, güzellik, barınak ve yakacak için dünyada 6000 yıldan beri yetiştirilmektedir. Verimliliği, hasat kolaylığı, yeme için hazırlığının basit olması ve gelir sağlaması insanları kestane yetiştirmeye sevk etmiştir. Türkiye'de de geniş bir alanda yetiştirilmektedir. Kestanenin sinir sistemi ve kalp kaslarının çalışması üzerinde etkili olduğu, vücudu yaşlanmaya, sigara ve alkolün zararlarına karşı koruduğu belirtilmekte ve beslenme diyetlerinde dikkate alınmaktadır.Ellajik asit polifenolik bir bileşik olup sağlık üzerine olumlu etkileri vardır. Kolon, gırtlak, karaciğer, akciğer, dil ve deri kanseri oluşumlarını önemli ölçüde engellediği ortaya konulmuştur.Bu çalışmada kestane ağaç ve meyvesinden alınan dört farklı örneğin Hızlandırılmış Çözücü Ekstarksiyonu (ASE) ile ekstraksiyonu yapıldı. Bu ekstrelerde bulunan fenolik bileşiklerden ellajik asit ve gallik asidi İnce Tabaka Kromatografisi ile ayırmak için uygun çözücü sistemi geliştirildi.
dc.description.abstractChestnut (Castanea) belongs to the Fagaceae family. Chestnut trees are grown for 6000 years because of their beauty and use for shelter or fuel. Efficiency, ease of harvest, simple of the preparation has led people to grow chestnuts. Chestnut is cultivated in a large area in Turkey. Chestnut has effetcs on the nervous system and heart muscle function, body aging. It protects against the damage of smoking and alcohol, so these are taken into account on nutritional diets.Ellagic acid is a polyphenolic compound which has positive effects on health. Ellagic acid inhibits the formation of skin, colon, larynx, liver, lung, tongue cancer. That have been determined.In this study, four different sample of the chestnut tree and its fruit?s extraction was performed with Accelerated Solvent Extraction (ASE). Phenolic compounds ellagic acid and gallic acid separeted from these extracts with Thin Layer Chromatography. Solvent system was developed.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectEczacılık ve Farmakolojitr_TR
dc.subjectPharmacy and Pharmacologyen_US
dc.subjectKimyatr_TR
dc.subjectChemistryen_US
dc.titleEllajik asidin ince tabaka kromatografisi ile saflaştırılması
dc.title.alternativePurification of ellagic acid with thin layer chromatography
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentAnalitik Kimya Anabilim Dalı
dc.subject.ytmTannins
dc.subject.ytmThin layer chromatography
dc.subject.ytmChestnut
dc.subject.ytmChromatography-thin layer
dc.subject.ytmAcceleration
dc.subject.ytmSolvents
dc.subject.ytmEllagic acid
dc.identifier.yokid407588
dc.publisher.instituteSağlık Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityMARMARA ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid282377
dc.description.pages79
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess