Show simple item record

dc.contributor.advisorÖzmen, İsmail
dc.contributor.authorPoturcu, Kader
dc.date.accessioned2020-12-10T12:19:00Z
dc.date.available2020-12-10T12:19:00Z
dc.date.submitted2013
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/282359
dc.description.abstractBu tez çalışmasında amaç yeni termofilik mikroorganizmalardan pektin liyaz enzimini üretmek ve üretilen bu enzimi saflaştırıp karakterize etmektir.Bu amaçla termofilik Aspergillus niger Ocak 4 fungusu farklı besi ortamlarında yetiştirilmiştir. En yüksek enzim elde edilen besi ortamı belirlenmiştir. Termofilik fungustan pektin liyaz enzimi üretimli için, amonyum sülfat ile kısmi saflaştırılma yapılmış ve jel filtrasyon ve iyon değişim kromotografisi ile de saflaştırma işlemlerine kademeli olarak devam edilmiştir.Saflaştırılan enzimin optimum pH ve sıcaklık çalışmaları yapılmıştır. Böylece saflaştırılan enzim için en uygun pH ve sıcaklık değerleri elde edilmiştir. SDS-PAGE yöntemi ile de enzimin molekül ağırlığı tayini yapılmıştır.Saflaştırılan pektin liyaz enzimi için optimum pH 8.0; optimum sıcaklık ve süre sırasıyla 40 ºC, 60 dk olarak belirlenmiştir. Bu enzim için jel filtrasyon kromotografisi ve iyon değişim kromotografisi ile sırasıyla 4,2 kat ve 76,5 kat saflaştırma katsayısı elde edilmiştir.
dc.description.abstractThe aim of this study is produce pectin lyase enzyme from thermophilic microorganisms and purify and characterize this enzyme.For this purpose thermophilic Aspergillus niger Ocak 4 fungi was growth different submerged conditions. Submerged conditions obtaining maximum enzyme was determined. Pectin lyase enzyme was produced from thermophilic microorganisms, partial purification with ammonia sulphate was done. Purification studies were also resumed with gel filtration and ion-exchange chromatography.Optimum pH and temperature studies of purified enzyme was done. Thereby optimum pH and temperature values were obtained for purified enzyme. Molecular weight determination of purified enzyme was done with SDS-PAGE.For purified pectin lyase enzyme, optimum pH 8.0; optimum temperature and time 40 ºC, 60 min were determined. For this enzyme 4,2 and 76,5 purification fold were obtained with ion-exchange chromatography and gel filtration chromatography respectively.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectBiyoteknolojitr_TR
dc.subjectBiotechnologyen_US
dc.titleTermofilik aspergillus niger`den pektin liyaz enziminin saflaştırılması ve karakterizasyonu
dc.title.alternativePurification and characterization of pectin lyase from thermophilic aspergillus niger
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentKimya Anabilim Dalı
dc.identifier.yokid460454
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universitySÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid330825
dc.description.pages73
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess