Search
Now showing items 1-3 of 3
Raf ömrü uzun lüpen unu üretimi ve besinsel-fonksiyonel özellikleri geliştirilmiş makarna ve ekmek üretiminde kullanımı
(2021)
Bu çalışmanın ilk aşamasında, lüpenin acılığının giderilmesi için farklı sıcaklık (25 ve 65°C'de) ve sürelerde (her 4 saatte bir 10, 15, 20 ve 25 dk) kullanılan ultrason uygulamasının geleneksel acılık giderme yöntemi ...
Kaplamalı tavuk ürünlerinin kızartılmasında oleojel kullanımının etkilerinin araştırılması
(2021)
Bu çalışmada; ayçiçek yağına farklı oranlarda (%0.5, 1, 1.5 ve 2) karnauba vaksı ilave edilerek elde edilen ayçiçek yağı oleojellerinin kullanıldığı derin yağda kızartılan kaplamalı tavuk ürünlerinin değişen kalite ...
Farklı oleojellerin yağ ikamesi olarak kek üretiminde kullanım imkanlarının araştırılması
(2021)
Bu çalışmada kek üretiminde margarin yerine oleojel kullanımının kek kalitesine etkileri araştırılmıştır. Bu amaçla 3 farklı oleojelatörün (Balmumu, Kandelilla, Karnauba) 3 farklı oranda (%2.5, 5, 10; w/w) 2 farklı sıvı ...