Studies on the biological degradation of organic compound in crude oils produced in Turkey
dc.contributor.advisor | Tarhan, Okan | |
dc.contributor.author | Ünver, Mustafa | |
dc.date.accessioned | 2020-12-10T12:06:35Z | |
dc.date.available | 2020-12-10T12:06:35Z | |
dc.date.submitted | 1988 | |
dc.date.issued | 2018-08-06 | |
dc.identifier.uri | https://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/277469 | |
dc.description.abstract | ÖZET TÜRKİYE'DE ÜRETİLEN HAM-' PETROLLER İN ORGANİK BİLEŞİMLERİNİN BİYOLOJİK BOZÜIMALARININ İNCELENMESİ Unver, Mustafa Yüksek Lisans Tezi, Kimya Bölümü Tez Yöneticisi : Prof. Dr. Okan Tarhan Şubat 190b, Zf5 Sanif e Bu çalışmada, Türkiye'nin güney.doğuşunda üretilen çeşitli özelliklerdeki ham petrollerden örnekler alınarak içeriğinde bulunan mikroorganizmalar tespit edilmeye çalı şılmıştır. Elde edilen mikroorganizmalar, testlere tabi tutularak türleri saptanıp, sınıflandırılmışlardır. Aynı sahanın ham petrolleri, aroraatik ve alifatik fraksiyonlarına ayrılıp, izole edilen mikroorganizmalarla inkübe edilerek, çeşitli zaman dilimlerindeki etkileri incelenmiştir. Mikroorganizmaların neden olduğu kimyasal yapı deği şiklikleri Gaz kromotografisi ile saptanıp petrollerin origin! hakkında korrelasyon oluşturulmaya çalışılmıştır. Anahtar kelimeler: mikroorganisma, ham petrol -iv- | |
dc.description.abstract | ABSTRACT STUDIES ON THE BIOLOGICAL DEGRADATION OF ORGANIC COMPOUNDS IN CRUDE OILS PRODUCED IN TURKEY ?A Unver, Mustafa M.S. in Chemistry- Supervisor : Prof. Dr. Okan TARHAN February lyöö,i+5 pages In this study, it is tried to identify tne microorga nisms that were present in- the crude oii samples produced in different locations of southeast of Turkey, the micro organisms were tested and classified. The crude oil of the same locations was fractionated according to its alifatic and aromatic groups and, the effects of isolated different microorganism in various time intervals were examined by incubing them. Finally, it is tried to correlate the origin of crude oil and chemical change caused oy the microorganisms through the use of Gas chromotograpy. Key words: microorganism, crude oil -111- | en_US |
dc.language | English | |
dc.language.iso | en | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/embargoedAccess | |
dc.rights | Attribution 4.0 United States | tr_TR |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ | |
dc.subject | Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği | tr_TR |
dc.subject | Petroleum and Natural Gas Engineering | en_US |
dc.title | Studies on the biological degradation of organic compound in crude oils produced in Turkey | |
dc.type | masterThesis | |
dc.date.updated | 2018-08-06 | |
dc.contributor.department | Diğer | |
dc.identifier.yokid | 2851 | |
dc.publisher.institute | Fen Bilimleri Enstitüsü | |
dc.publisher.university | ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ | |
dc.identifier.thesisid | 2851 | |
dc.description.pages | 45 | |
dc.publisher.discipline | Diğer |