Burdur ili süt ürünleri sektörünün yapısal analizi ve gelişim stratejileri
dc.contributor.advisor | Akdemir, Ali | |
dc.contributor.author | Kara, Mehmet | |
dc.date.accessioned | 2020-12-10T12:03:18Z | |
dc.date.available | 2020-12-10T12:03:18Z | |
dc.date.submitted | 1996 | |
dc.date.issued | 2018-08-06 | |
dc.identifier.uri | https://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/276033 | |
dc.description.abstract | Bu çalışma, Burdur İli süt ürünleri sektörünün yapısını ortaya koymak ve bu sektördeki çeşitli aşamalardaki sorunları saptayarak, çözüm stratejileri geliştirmeyi amaçlamıştır. Çalışma, ildeki süt ürünleri işletmelerinden anket yoluyla elde edilen veriler yardımıyla yapılmıştır. İşletme anketleri dışında, araştırma yöresinde yer alan, özellikle modern işletmelerin üst yöneticileriyle karşılıklı görüşme yoluyla alınan bilgilerden yararlanılmıştır. Araştırma, bunlara ek olarak çeşitli ikincil verilerle genişletilmiş ve tamamlanmıştır. Araştırma sonucunda, ilde üretilen sütün büyük bir bölümünün il dışına hammadde olarak pazarlandığı, işletmelerin genellikle küçük kapasiteli olduğu, tam kapasite ile çalışmadıkları, birçok işletmede hijyenik kurallara uyulmadığı, kullanılan teknolojilerin geri olduğu, finansman, pazarlama ve çalışanlardan kaynaklanan önemli sorunları olduğu belirlenmiştir. Ayrıca belirlenen sorunlara yönelik olarak kalifiye eleman, hammadde, teknoloji, finansman ve yatırımların rasyonalizasyonu boyutunda çeşitli çözüm stratejileri geliştirilmiştir. Çalışma, sonuç ve değerlendirme ile tamamlanmıştır. | |
dc.description.abstract | This study, first of ali aim to determine Burdur province structure of milk product industry and sector firms' problems, and also to improve solution strategy. This study was made especially through questionnarie. in addition to this, modern firms in Burdur was used opinion of top manager. After the investigation, it was determined a lot of problems on sector at various stages: Most of milk produced in Burdur was sold as raw material; also firms usually had small and slack capacity; production technology used was simple; especially financing, marketing and human resources stages had important problems. Morever, it was improved solution strategies, conceming the defined problems which about human resources, raw material, technology, marketing, fînancing, and rationalization investment. And this study was completed wıth evaluation and concequent. | en_US |
dc.language | Turkish | |
dc.language.iso | tr | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | |
dc.rights | Attribution 4.0 United States | tr_TR |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ | |
dc.subject | Ekonomi | tr_TR |
dc.subject | Economics | en_US |
dc.title | Burdur ili süt ürünleri sektörünün yapısal analizi ve gelişim stratejileri | |
dc.title.alternative | Structural analysis and improving strategies of Burdur province milk products sector | |
dc.type | masterThesis | |
dc.date.updated | 2018-08-06 | |
dc.contributor.department | İktisat Anabilim Dalı | |
dc.subject.ytm | Analysis | |
dc.subject.ytm | Dairy industry | |
dc.subject.ytm | Development strategies | |
dc.subject.ytm | Milk products | |
dc.subject.ytm | Structural analysis | |
dc.identifier.yokid | 54082 | |
dc.publisher.institute | Sosyal Bilimler Enstitüsü | |
dc.publisher.university | SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ | |
dc.identifier.thesisid | 54082 | |
dc.description.pages | 85 | |
dc.publisher.discipline | Diğer |