Show simple item record

dc.contributor.advisorÖztürk, Mustafa
dc.contributor.authorTaşkesen, Mustafa Özcan
dc.date.accessioned2020-12-10T11:51:44Z
dc.date.available2020-12-10T11:51:44Z
dc.date.submitted2012
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/268085
dc.description.abstractSon yıllarda yoksulluk olgusu üzerine araştırmacıların ve özellikle siyasi çevrelerin fazlaca durması yoksulluğa ayrı bir önem katmıştır. Siyasi çevrelerin bu olgu üzerinde durmalarının nedeni tartışma konusudur. Siyasi partiler yoksulluğu popülist siyaset için mi kullanmaktalar yoksa gerçekten yoksulluğun çözümü için mi politikalar üretmekteler?Günümüzde artık yoksulluk olgusu kadar yoksulluğun derecelendirilmesi de ayrı bir öneme sahiptir. Dolayısıyla günümüzde mutlak yoksulluk kadar göreli yoksulluk da önem kazanmış ve çalışan yoksulluğu gibi bir ironi ortaya çıkmıştır. İnsanların çalıştığı halde yoksul olması yoksulluk olgusunda ayrı bir problemi ortaya çıkarmıştır. Mutlak yoksulluk genel olarak az gelişmiş ülkelerin bir problemi iken, bir göreli yoksulluk türü olarak çalışan yoksulluğu, gelişmekte olan ve gelişmiş ülkelerin de sorunu haline gelmiştir. Bu nedenle çalışan yoksulluğu daha geniş bir alanı kapsamaktadır. Bu durum çalışan yoksulluğu üzerine araştırma yapılmasını önemli hale getirmektedir.Bu düşünceler ışığında bu çalışma iki kısımdan oluşmaktadır. Birinci kısımda çalışan yoksulluğu kavramı teorik açıdan ele alınmış, ikinci kısımda ise, çalışan yoksul olarak kabul edilebilecek bir meslek grubu olan kapıcılar üzerine bir araştırma yapılmıştır. Asgari ücretle çalışanların arasında maddi açıdan en iyi durumda olan meslek grubu hiç kuşkusuz kapıcılardır. Hal böyle iken, kapıcıların birer çalışan yoksul olması, diğer asgari ücretle çalışan bireylerin çalışan yoksulluğunu ne boyutla yaşadığını göstermektedir.
dc.description.abstractIn recent years, poverty has become more importantthan ever before as the researchers and the political circles emphasize itexcessively. The emphasizing of the poverty by the political circles is amatter of opinion. Do the political parties exploit the poverty for theirpopulist policies or do they really produce policies to eliminate the poverty?In today?s world, to grade the poverty is as importantas the phenomenon of poverty itself. Hence, relative poverty has gainedimportance as absolute poverty and an irony called ?working poverty? hasemerged. The poverty of working people revealed a different problem for thephenomenon of poverty. As a relative poverty type, working poverty has become aproblem in developing countries and developed countries where absolute poverty hasbecome a problem for developed and developing countries. Therefore workingpoverty contains a larger area. This makes it more important to research onworking poverty.In the light of these opinions this work consists oftwo parts. In the first one, working poverty is analyzed from theoreticalaspect. In the second part, a research on porters who can be considered tosuffer from working poverty has been performed. There is no doubt that amongthe people work minimum wage, porters are the people with best economic conditions.Under these circumstances, the fact that the porters are working poor peopleshows the extent of poverty of other individuals working minimum wage.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectEkonomitr_TR
dc.subjectEconomicsen_US
dc.subjectÇalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileritr_TR
dc.subjectLabour Economics and Industrial Relationsen_US
dc.titleTürkiye`de çalışan yoksulluğu ve yoksulluk politikaları: Kapıcıların çalışan yoksulluğu bağlamında değerlendirilmesi (Isparta örneği)
dc.title.alternativeThe working poverty and poverty policies in Turkey: An evaluation about porters as working poverty (Isparta example)
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentÇalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Anabilim Dalı
dc.subject.ytmEconomic policies
dc.subject.ytmEmployment policies
dc.subject.ytmWorkers
dc.subject.ytmPoverty
dc.subject.ytmWage policies
dc.subject.ytmJanitors
dc.subject.ytmIsparta
dc.identifier.yokid428045
dc.publisher.instituteSosyal Bilimler Enstitüsü
dc.publisher.universitySÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid321729
dc.description.pages135
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess