Enzimatik oksidatif polikondenzasyon yöntemiyle yeni tip oligofenol türevinin sentezi, karakterizasyonu ve termal kararlılığının incelenmesi
dc.contributor.advisor | Turaç, Ersen | |
dc.contributor.author | Bozdoğan Kafa, Ayşe | |
dc.date.accessioned | 2020-12-10T11:49:53Z | |
dc.date.available | 2020-12-10T11:49:53Z | |
dc.date.submitted | 2018 | |
dc.date.issued | 2018-08-06 | |
dc.identifier.uri | https://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/267464 | |
dc.description.abstract | Bu çalışmada, öncelikle oligofenol türevi (E)-2-(((2,5-diklorofenil)imino)metil)fenol monomeri kondenzasyon reaksiyonu ile sentezlenmiş ve monomerin kimyasal yapısı UV–Vis, FTIR, 1H-NMR, 13C-NMR spektroskopileriyle karakterize edilmiştir. (E)-2-(((2,5-diklorofenil)imino)metil)fenol'ün enzimatik oksidatif polimerizasyonu oksitleyici ajan ve katalizör olarak hidrojen peroksit varlığında HRP kullanılarak oda sıcaklığında değişik çözücü ve fosfat tamponlarında (pH: 3.0, 4.0, 5.0, 6.0) gerçekleştirilmiştir. Optimum şartlar belirlenmiştir. Çalışmalar limon sarısı polimerin, çözücü olarak metanolün kullanıldığı pH: 3.0 fosfat tamponunda başarılı bir şekilde sentezlendiğini göstermiştir. Poli((E)-2-(((2,5-diklorofenil)imino)metil)fenol) karakterizasyonu UV–Vis, FT-IR, 1H-NMR, TGA/DTA, GPC analiz teknikleri ve tarama hızı çalışması yoluyla gerçekleştirilmiştir. | |
dc.description.abstract | In this study, oligo phenole derivative of monomer was (E)-2-(((2,5-dichlorophenyl)imino)methyl)phenol synthesized by condensation reaction and the chemical structure of the monomer has been characterized by UV–Vis, FT-IR, 1H-NMR, 13C-NMR spectroscopies. Enzymatic oxidative polymerization of (E)-2-(((2,5-dichlorophenyl)imino)methyl)phenol using horseradishperoxidase (HRP) in the presence of hydrogen peroxide as catalyst and oxidizing agent was carried out in various solvents and phosphate buffers (pH:3.0, 4.0, 5.0, 6.0) at room temperature. The optimum conditions were determined. Studies have shown that a yellow of lemon polymer was successfully synthesized by utilizing methanol as the solvent at pH:3.0 phosphate buffer. Characterization of Poly [(E)-2-(((2,5-dichlorophenyl)imino)methyl)phenol] was carried out via UV–Vis, FT-IR, 1H-NMR, TGA/DTA, GPC analysis techniques and study of scanrate. | en_US |
dc.language | Turkish | |
dc.language.iso | tr | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/embargoedAccess | |
dc.rights | Attribution 4.0 United States | tr_TR |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ | |
dc.subject | Polimer Bilim ve Teknolojisi | tr_TR |
dc.subject | Polymer Science and Technology | en_US |
dc.title | Enzimatik oksidatif polikondenzasyon yöntemiyle yeni tip oligofenol türevinin sentezi, karakterizasyonu ve termal kararlılığının incelenmesi | |
dc.title.alternative | Synthesis, characterization and investigation of thermal stability of new type oligophenol via enzymatic oxidative polycondensation method | |
dc.type | masterThesis | |
dc.date.updated | 2018-08-06 | |
dc.contributor.department | Kimya Anabilim Dalı | |
dc.identifier.yokid | 10183621 | |
dc.publisher.institute | Fen Bilimleri Enstitüsü | |
dc.publisher.university | NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ | |
dc.identifier.thesisid | 490430 | |
dc.description.pages | 65 | |
dc.publisher.discipline | Diğer |