Show simple item record

dc.contributor.advisorUğur, Şenay
dc.contributor.authorÖztürk, Gökçem
dc.date.accessioned2020-12-10T11:49:25Z
dc.date.available2020-12-10T11:49:25Z
dc.date.submitted2018
dc.date.issued2018-12-24
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/267302
dc.description.abstractNigde bölgesinde son yıllarda sanayi domatesi üretimi oldukça artmış, hasadın Akdenizsahilinden sonra olması domates sanayinin ilgisi çekmeye başlamıştır. Buna bağlı olarakNiğde ve ilçelerinde sanayi domatesi üretimi artmış potansiyel üretim alanı halinegelmeye başlamıştır. Bu çalışmada Niğde ve ilçelerinde yetiştiriciliği yoğun yapılanhem sofralık hem de sanayide kullanılan Zeplin ve Sun 6216 çeşitlerinin fitokimyasaliçerikleri araştırılmıştır. Yetiştiricilik sezonu içerisinde çeşitlere aynı gübreleme vesulama programları uygulanmıştır. Yetiştiricilik yapılan toprak tipi ve toprak analizlerioldukça benzer olan tek çiftçiye ait alanda yetiştiriciliği yapılmıştır. Böylece Niğdeüreticisi tarafından performansları belirlenmiş, yüksek verim elde edildiği belirtilen buçeşitlerin kimyasal içerikleri de tespit edilmiş olacaktır.Anahtar Sözcükler: domates, fitokimyasal, yetiştiricilik
dc.description.abstractIn the Niğde region, the production of industrial tomatoes has increased considerably in recent years, and the interest of the tomato industry has begun to attract attention because the harvest has arrived late after the Akdeniz coast. As a result, the production of industrial tomatoes in Niğde and its districts increased and became a potential production area. In this study will be investigated the phytochemical contents of Zeplin (Firm: Vilmorin) and Sun 6216 (Firm: Nunhems ) cultivated intensively in Niğde and its provinces. During the growing season, the same fertilization and irrigation programs were applied. Soil type and soil analysis are very similar to each other. Thus, the Niğde producers determined their performances, and the chemical content of these varieties, which are indicated as having high efficiency, will be determined.Keywords: Tomato, phytochemica, cultivation, varieties.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectZiraattr_TR
dc.subjectAgricultureen_US
dc.titleAynı ortamda yetiştirilmiş domates çeşitlerinden zeplin ve sun 6216 meyvelerinin antioksidan aktivitelerinin in vitro yöntemlerle incelenmesi
dc.title.alternativeExamining antioxidant activity of zeplin and sun 6216 tomatofruits by using in vitro methods
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-12-24
dc.contributor.departmentBitkisel Üretim ve Teknolojileri Anabilim Dalı
dc.identifier.yokid10204254
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityNİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid523415
dc.description.pages49
dc.publisher.disciplineSebze Yetiştirme ve Islahı Bilim Dalı


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess