Show simple item record

dc.contributor.advisorÇabuk, Metin
dc.contributor.authorBaydili, Ümit
dc.date.accessioned2020-12-10T11:25:19Z
dc.date.available2020-12-10T11:25:19Z
dc.date.submitted2019
dc.date.issued2019-11-26
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/259549
dc.description.abstractBu denemede, bıldırcın yemine % 4 oranında katılan asit yağın serbest yağ asitliği derecesinin (% 0.3, % 15, % 30) yumurta sarısı serbest yağ asitliği ve bıldırcınların yumurta verimi, yumurta ağırlığı, yem tüketimi, yemden yararlanma oranı, canlı ağırlık parametrelerine etkileri araştırılmıştır. Bu amaçla denemede 10 haftalık yaşta ve her grupta 48 adet olmak üzere 3 grupta toplam 144 adet Coturnix coturnix japonica genotipinde bıldırcın kullanılmıştır.Denemeden elde edilen sonuçlara göre yeme katılan asit yağın asitlik derecesinin (% 0,3, % 15, % 30) yumurta sarısı serbest yağ asitliğine istatistiki olarak etkisi olmamıştır. Yumurta sarısı serbest yağ asitliği kontrol, % 15 ve % 30 serbest yağ asitliği içeren gruplarda sırasıyla 2.56, 2.61 ve 2.44 olarak tespit edilmiştir. Yeme katılan asit yağın serbest yağ asitliği düzeyinin yumurta verimine etkisi incelendiğinde, asit yağın asitlik derecesi % 30'a çıkarıldığında, yumurta veriminde kontrol ve asitlik derecesi % 15'lik gruba göre istatistikî olarak önemli düzeyde azalma olmuştur. Yumurta verimi sırasıyla kontrol ve % 15 'lik gruplarda % 90.34 ve % 89.94 iken, asit yağın serbest yağ asitliği % 30' a çıktığında yumurta verimi % 88.00 düşmüştür. Benzer şekilde bıldırcınların deneme sonu canlı ağırlıkları yeme ilave edilen % 30 asit yağ grubunda önemli düzeyde artmıştır. Bununla birlikte diğer performans parametrelerinden yem tüketimi, yemden yararlanma, yumurta ağırlığı yeme ilave edilen asit yağın serbest yağ asitlik derecesinden etkilenmediği görülmüştür.
dc.description.abstractIn this experiment, the effects of acid fat and free fatty acid degree (0.3%, 15%, 30%) added to quail feed on egg yield , egg weight, feed consumption, feed efficiency, body weight parameters of egg yolk were investigated. For this purpose, a total of 144 Coturnix coturnix japonica genotypes were used in 3 groups, 48 of which were 10 weeks of age. According to the results obtained from the experiment, the acidity (0.3%, 15%, 30%) of the added fatty acid did not have any effect on egg yolk free fatty acid. Egg yolk free fatty acid was determined as 2.56, 2.61 and 2.44 in the groups containing control 15 % and 30% free fatty acid, respectively. When the effect of treatment groups on egg production was examined, the free fatty acid degree of the acid oil added to the feed was increased to 30%, there was a statistically significant decrease in egg yield compared to the control and the free fatty acid degree of 15%. Egg production was 90.34% and 89.94% in the control and 15% groups, respectively, free fatty acid of acid oil increased to 30%, egg production decreased at 88.00%. Similarly, the body weight of quails was significantly increased in the 30% acid fat group added to the diet. However, other performance parameters, such as feed consumption, feed utilization, egg weight were not affected by the degree of free fatty acid added to the diet.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectVeteriner Hekimliğitr_TR
dc.subjectVeterinary Medicineen_US
dc.subjectZoolojitr_TR
dc.subjectZoologyen_US
dc.titleYumurtacı bıldırcın karma yemlerinde asit yağ kullanımının yumurta sarısı serbest yağ asitlerine etkisi
dc.title.alternativeThe effect of using acid oil in laying quail diet on egg yolk free fatty acids
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2019-11-26
dc.contributor.departmentTarımsal Bilimler Anabilim Dalı
dc.subject.ytmLaying hens
dc.subject.ytmJapanese quail
dc.subject.ytmSunflower oil
dc.subject.ytmnull
dc.subject.ytmFree fatty acids
dc.subject.ytmPoultry feed
dc.identifier.yokid10277629
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityMANİSA CELÂL BAYAR ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid571972
dc.description.pages50
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess