Search
Now showing items 1-5 of 5
Bala farklı oranlarda mısır şurubu katılarak yapılan tağşişin FTIR-ATR spektroskopisi ile belirlenmesi
(2021)
Üretiminin zahmetli ve fiyatının yüksek olması, sahte ve tağşişli balların piyasaya arzını giderek yaygınlaştırmaktadır. Hileli ballar bal üreticileri ve balcılık sektörü açısından haksız rekabete sebep olurken, tüketiciyi ...
Farklı kültür çeşidi ve prebiyotik kaynak kullanılarak üretilen ballı propolisli yoğurtların özellikleri
(2021)
Yapılan bu tez çalışmasının amacı, yoğurt starter kültürüne ilave probiyotik kültürler kullanılarak üretilen yoğurtlara eklenen %2 oranında badem ve fındık tozu gibi prebiyotik kaynaklar ile birlikte %4 bal ve %0.25 propolis ...
GDO tespitine yönelik DNA-inorganik hibrit temelli nanomalzemelerin sinyal platformu olarak geliştirilmesi, modellenmesi ve optimizasyonu
(2021)
DNA sekanslarının bir biyoreseptör olarak DNA temelli biyosensör tasarımında kullanılması geleneksel yöntemlerle yapılan çeşitili analizlerin yerini alabilecek alternatiftir. Düşük maliyetli ve kolay ulaşılabilir bir ...
Mikrodalga vakum kurutma yöntemi ile ekşi hamur tozu üretimi ve ekmek üretim süreçlerinde kullanımının optimizasyonu
(2021)
Bu çalışmada Manisa Kula ekmeğine özgü ekşi hamurların mikrodalga vakum kurutma (MVK) yöntemi ile kurutulması sırasında mikrobiyolojik özelliklerindeki değişimlerin incelenmesi, kurutma işlemi sırasında ortaya çıkan biyolojik ...
Yarı kuru donmuş domates üretiminde kalite özellikleri ve kurutma fırınının incelenmesi
(2021)
Tez çalışması kapsamında domates güneşte, prototip fırında ve endüstriyel kurutma fırınında olmak üzere üç farklı şekilde kurutularak yarı kuru donuk domates üretilmiştir. Prototip fırında ve endüstriyel fırında yapılan ...