Search
Now showing items 1-10 of 21
Aflatoksin M1 tayinine yönelik elektrokimyasal immünosensör geliştirilmesi
(2019-10-18)
Aflatoksin M1 (AFM1), küfler tarafından aflatoksin B1'in yemler aracılığı ile süt hayvanına geçmesi ve vücutta metabolize olması sonucu oluşan bir mikotoksindir. Bu nedenle süt ve süt ürünleri AFM1 içerebilir. ...
Trabzon hurması (Diospyros kaki) tozunun glutensiz kek üretiminde şeker ikamesi olarak kullanımı
(2019-11-18)
Bu proje kapsamında biyoaktif bileşenlerle desteklenmiş, glutensiz, sadece çölyak hastalarının değil sağlıklı bireylerin de tüketebileceği fonksiyonel bir kek üretimi gerçekleştirilmiştir. Biyoaktif bileşenlerce zengin ...
Kanatlı kemiklerindeki kalıntı etlerden elde edilmiş protein hidrolizatlarından dondurarak kurutma yöntemi ile et tozu üretim optimizasyonu
(2019-05-15)
Yapılan bu tez çalışmasıyla, kanatlı endüstrisi atığı olan kemikler üzerindeki et kalıntılarının hidroliz edilerek geri kazandırılması, elde edilen bu hidrolizattan protein oranı ve kalitesi yüksek olan tavuk eti tozunun ...
Bazı sade ve çeşnili pestil çeşitlerinin mikotoksinler açısından incelenmesi
(2019-10-23)
Bu çalışmada Ege Bölgesi piyasasından temin edilen dut, fındıklı dut, cevizli dut, kayısı, üzüm, erik ve incir pestillerinin aflatoksin B1, B2, G1, G2, okratoksin A ve fumonisin B1 ve B2 içerikleri tespit edilmiştir. Ayrıca ...
Farklı Beslenme Biçimlerine Göre Geliştirilen Tarhana Formülasyonlarının Bazı Fizikokimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi
(2019-08-08)
Daha sonra doldurulacaktır.
Farklı hasat dönemlerinin ayvalık, memecik ve gemlik zeytinlerinden elde edilen zeytinyağlarının kimyasal özellikleri ve biyoaktif bileşenleri üzerine olan etkisi
(2019-01-28)
Zeytin meyvelerinin ideal hasat zamanlarının tespit edilmesi son zamanlarda zeytinyağlarının kalite ve oksidasyon stabilitelerinin belirlenmesi açısından önemle üzerinde çalışılan konulardan birisidir. Zeytinyağının ...
Tahıl Bazlı Atıştırmalık Barların Farklı Yöntemlerle Mikroenkapsüle Edilmiş Demir İle Zenginleştirilmesi Ve Biyoerişilebilirliklerinin Belirlenmesi
(2019-10-02)
daha sonra doldurulacaktır.
Bir Konaklama İşletmesinde Kalite Fonksiyon Göçeriminin Uygulanması
(2019-03-05)
Daha sonra doldurulacaktır
İzmir`deki yerel market ve restoranlarda satışa sunulan kuru olgunlaştırılmış etlerin mikrobiyolojik özellikleri
(2019-10-30)
Bu çalışmanın amacı, İzmir'deki yerel restoran ve marketlerde 'dry aged' adıyla satışa sunulan, kuru olgunlaştırılmış et ürünlerinin mikrobiyolojik kalitesini belirlemektir. Materyal olarak, İzmir ...
Bir hazır yemek işletmesinde kalite fonksiyon göçeriminin uygulanması
(2019-11-19)
Kalite, üretim ve hizmet sektörlerinde geçmişten günümüze dek değer kazanan bir kavramdır. İşletmeler her geçen gün kalite kavramına özen göstererek daha iyi ürün ve hizmet elde etmeye çalışmaktadır. İşletmelerin kalite ...