Show simple item record

dc.contributor.advisorYaman, Hilmi
dc.contributor.authorAdadioğlu, Ebru
dc.date.accessioned2020-12-02T09:36:32Z
dc.date.available2020-12-02T09:36:32Z
dc.date.submitted2012
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/25458
dc.description.abstractİnsan hayatında beslenme bilimine olan ihtiyaç ve beslenme alışkanlıklarının önemi giderek artmaktadır. Yükseköğrenim öğrencilerinin önemli bir bölümü ailelerinden uzakta öğrenim yapmakta ve bu durum öğrencilerin beslenme alışkanlıklarını da etkilemektedir. Bu çalışmada, Afyon Kocatepe Üniversitesi Veteriner Fakültesinde eğitim gören öğrencilerin beslenme, sağlık, fiziksel aktivite ve hijyen ile ilgili tutum ve davranışlarının saptanması amaçlanmıştır. Öğrencilerin beslenme ile ilgili verileri göz önüne alındığında, öğrencilerin 1. Grup, 2. Grup ve 3. Grup besinlerini haftada 1?2 gün sıklıkla tükettikleri, karbonhidrat ağırlıklı beslendikleri, gazlı içeceklerin, hazır gıdaların ve fast-food tarzı yiyeceklerin tüketiminin yaygın olduğu ve su tüketim istenilen düzeyde olmadığını göstermektedir. Diyet yapma oranları ise düşüktür ve ortamın hijyen durumundan şikayetçi değildirler. Öğrencilerin fiziksel aktivite yapmadıkları tespit edilmiştir. Sonuçta çalışmaya katılan AKÜ Veteriner Fakültesi öğrencilerinin orta seviyede bir beslenme bilgi düzeyine ve duyarlılığa sahip oldukları anlaşılmaktadır.
dc.description.abstractThe need for nutrition science and importance of habits in nutrition are increasing in human life. Most of higher education students study away from their families and this situation affects their habits of nutrition. This study aimed at determining the attitudes of students at AKÜ Veterirnary Faculty towards nutrition, health, physical activity, and hygiene. Considering the responses of students, it has been determined that students consume 1. Group, 2. Group and 3. Group foods at frequency of one or two days in a week, and feed on mainly carbohydrates. Consumption of fizzy drinks, ready to eat and fast-foods are common among students and water consumption levels of students are not adequate. The rate of students on diet was low and students did not have any complaints about hygiene of their environment. They do not any physicial activities. In conclusion it appears that the students of AKÜ Veterinary Faculty participated in this study had a moderate level knowledge and awarness about nutrition.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectBesin Hijyeni ve Teknolojisitr_TR
dc.subjectFood Hygiene and Technologyen_US
dc.subjectBeslenme ve Diyetetiktr_TR
dc.subjectNutrition and Dieteticsen_US
dc.titleAKÜ veteriner fakültesindeki öğrencilerin beslenme, sağlık, fiziksel aktivite ve hijyen ile ilgili tutum ve davranışlarının saptanması
dc.title.alternativeDetermination of behaviour and attitudes of the students at AKU veterinary faculty towards nutrition, health, physical activity and hygiene
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentBesin Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı
dc.subject.ytmNutrition
dc.subject.ytmHealth
dc.subject.ytmPhysical activity
dc.subject.ytmHygiene
dc.subject.ytmBehavior
dc.identifier.yokid426504
dc.publisher.instituteSağlık Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityAFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid301546


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess