Show simple item record

dc.contributor.advisorBıyık, Hacı Halil
dc.contributor.authorYörükce, Mehmet Ali
dc.date.accessioned2020-12-10T10:56:15Z
dc.date.available2020-12-10T10:56:15Z
dc.date.submitted2019
dc.date.issued2019-10-18
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/253217
dc.description.abstractAydın ilinde biri üretim merkezi diğeri Deniz açıklarından olmak üzere iki lokaliteden örnekler toplanmıştır. Toplanan örnekler Triyptic Soy Agar (TSA) besi ortamında saflaştırılıp kültürel, morfolojik, biyokimyasal ve moleküler tanımlamaları yapılmıştır. Biyokimyasal testler için API 20 E hazır kit kullanılmıştır. Moleküler çalışmalarda 16S rDNA bölgesini kodlayan 27F ve 1492R iki primer gen bölgeleri kullanılarak PCR ile çoğaltılmıştır. Bakterilerin biyofilm özellikleri Kongo Kırmızı Agar (CRA) ve demir oranı azaltılmış EDTA'lı Triptik Soy Buyyon içeren kantitatif mikroplak yöntemi ile belirlenmiştir. 31 farklı cinsten 95 farklı bakteri türü elde edilmiştir. Bunlardan 15 farklı bakteri türünde biyofilm oluşumu saptanmıştır.
dc.description.abstractSamples were collected from two localities from Aydın, one from the production center and the other from the sea. The samples were purified in Triyptic Soy Agar (TSA) medium; cultural, morphological, biochemical and molecular definitions. API 20 NE ready kit was used for biochemical tests. Molecular studies were performed by PCR using 27F and 1492R primary gene regions encoding the 16S rDNA region. The biofilm properties of the bacteria were determined by Congo Red Agar (CRA) and quantitative microplate method containing iron with reduced EDTA Tryptic soy button. 95 different bacterial species were obtained from 31 different bacteria types. Biofilm formation was observed in 15 different bacterial species.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectBiyolojitr_TR
dc.subjectBiologyen_US
dc.titleAydın ili çipura ve levrek balığı çiftliklerinde biyofilm oluşturan bakterilerin kültürel, morfolojik, biyokimyasal ve moleküler tanımlanması
dc.title.alternativeCultural, morphologi̇cal, biochemi̇cal and molecular identificati̇on of biofilm forming bacteria in sea bream and sea bass farms in Aydin province
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2019-10-18
dc.contributor.departmentBiyoloji Anabilim Dalı
dc.identifier.yokid10269586
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityAYDIN ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid569782
dc.description.pages88
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess