Show simple item record

dc.contributor.advisorKeser, Elvan
dc.contributor.authorAbiş, Azer Dilara
dc.date.accessioned2020-12-10T10:49:30Z
dc.date.available2020-12-10T10:49:30Z
dc.date.submitted2019
dc.date.issued2019-10-09
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/251378
dc.description.abstractBu çalışmanın amacı tüketicilerin algıladıkları hazal, faydacı değerler ile memnuniyetleri ve davranışsal niyetleri arasındaki ilişkiyi açıklamaktır. Algılanan değer, önemli bir pazarlama stratejisi olarak görüldüğü için hem akademisyenler hem de uygulayıcılar tarafından çalışılmıştır. Diğer yandan, sokak yemekleri yerli ve yabancı turistler için önemli bir besin kaynağı ve yerel tedarikçiler için gelir yaratmaktadır. Araştırma İzmir bölgesinde sokak yemeklerini tercih eden 400 tüketiciye yapılmıştır. Araştırma verileri anket tekniği ile toplanmış ve paket program kullanılarak analiz edilmiştir. Araştırmanın bulgularına göre algılanan hazsal ve faydacı değer, tüketici memnuniyetini etkilemektedir. Tüketici memnuniyetinin de davranışsal niyet üzerinde etkili olduğu görülmektedir. Ayrıca algılanan hazsal değerin, tüketici memnuniyeti üzerinde faydacı değerden daha etkili olduğu saptanmıştır.
dc.description.abstractThe aim of this study is to explain the relationship between the perceived hedonic, utilitarian values and satisfaction and behavioral intentions of consumers. As a marketing strategy tool, perceived value has been studied thoroughly by both scholars and practitioners. On the other hand, street food is an important source of food for local and foreign tourists and generates revenue for local suppliers. The study was conducted on 400 consumers who prefer street food in İzmir region. Research data were collected by questionnaire technique and analyzed by using a package program. According to the findings of the study, perceived hedonic and utilitarian value affects consumer satisfaction. It is observed that consumer satisfaction also has an effect on behavioral intention. In addition, the perceived hedonic value was found to be more effective than the utilitarian value on consumer satisfaction.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectBeslenme ve Diyetetiktr_TR
dc.subjectNutrition and Dieteticsen_US
dc.subjectTurizmtr_TR
dc.subjectTourismen_US
dc.subjectİşletmetr_TR
dc.subjectBusiness Administrationen_US
dc.titleAlgılanan değerin tüketici davranışlarına etkisi: Sokak yemekleri üzerine bir araştırma
dc.title.alternativeThe effect of perceived value on consumer behavior: A research on street food
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2019-10-09
dc.contributor.departmentYiyecek ve İçecek İşletmeciliği Anabilim Dalı
dc.subject.ytmValue perception
dc.subject.ytmConsumer behavior
dc.subject.ytmFood culture
dc.subject.ytmStreet foods
dc.subject.ytmFood purchasing
dc.subject.ytmGastronomy
dc.subject.ytmUtilitarianism
dc.subject.ytmBehavioral intention
dc.identifier.yokid10232053
dc.publisher.instituteSosyal Bilimler Enstitüsü
dc.publisher.universityAYDIN ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid542994
dc.description.pages103
dc.publisher.disciplineGastronomi ve Mutfak Sanatları Bilim Dalı


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess