Show simple item record

dc.contributor.advisorGürbüz, Ozan
dc.contributor.authorAyaz, Pelin
dc.date.accessioned2020-12-10T10:48:20Z
dc.date.available2020-12-10T10:48:20Z
dc.date.submitted2019
dc.date.issued2019-12-18
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/251026
dc.description.abstractYufka, yakın zamana kadar evlerde ve küçük işletmelerde el açması olarak saç üzerinde pişirilerek üretilmekteyken, günümüzde modern işletmelerde gelişmiş yufka üretim hatları ile endüstriyel bir gıda ürünü olarak üretilmektedir. Pratik kullanımı ile modern yaşam şartlarıda tüketicilerin oldukça sık tercih ettiği bir ürün olmanın yanı sıra, geleneksel mutfağımız içerisinde yer alan bazı yemeklerin yapımında yarı mamul olarak kullanılmaktadır. Bu yoğun talebe yüksek kalitede güvenilir gıda üretmek isteyen endüstriyel yufka üreticisi firmalarda, mevcut gıda güvenliği uygulamalarının yanı sıra uluslararası kalite standartları, hammadde girişinden son ürünün tüketiciye ulaşana kadar geçen süreçlerini kontrol altında tutmak amacıyla uygulanabilmektedir. British Retail Consortium (BRC: İngiliz Perakendeciler Birliği) Global Standardı da uluslararası geçerlilikte ve gıda güvenliğini her aşamada kontrol altında tutmayı hedef alan bir gıda güvenliği sistemidir. Bu çalışma, Bursa ilinde endüstriyel yufka üretimi yapan bir gıda işletmesinde BRC Global Gıda Güvenliği Standardı doküman yapısının anlatılması ve işletme bünyesinde uygulamasıdır.
dc.description.abstractPhyllos are produced as a product of industrial union with advanced yufka production lines in modern facility while it is being produced by baking with hair as a hand opening at home and small enterprises until recently. Practical use and modern living conditions, consumer types, types, types, types, varieties, types and varieties. These high quality standards are produced according to high quality standards. Production standards, raw material entry sunrise, time to reach the consumer can be controlled.The British Retail Consortium (BRC: British Retailer Association) Global Standard provides compliance with international standards and food safety.This study is carried out by a company of industrial enterprises. The BRC Global Food Safety Standard document structure is described and applied in the business environment.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectGıda Mühendisliğitr_TR
dc.subjectFood Engineeringen_US
dc.titleYufka üretiminde brıtısh retaıl consortıum (BRC) global standardının uygulanması
dc.title.alternativeApplication of british retail consortium (BRC) global standards in the production of phyllo
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2019-12-18
dc.contributor.departmentGıda Mühendisliği Anabilim Dalı
dc.subject.ytmThin dough
dc.subject.ytmFood safety
dc.subject.ytmQuality system requirements
dc.identifier.yokid10299263
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityBURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid595912
dc.description.pages254
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess