Now showing items 1-2 of 2

    • Badem sütü ile zenginleştirilmiş probiyotik yoğurt üretimi 

      Topçuoğlu, Esra (BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019-08-21)
      Bu çalışmada badem sütü ile zenginleştirilmiş probiyotik yoğurtların üretimi ve kabul edilebilirliğinin incelenmesi amaçlanmıştır. Bu amaçla, farklı konsantrasyonlarda (%25; %50, %75 ve %100) badem sütü - rekonstitüe süt ...
    • Glutensiz bisküvi üretiminde badem unu ve stevya kullanımı 

      Yildiz, Elif (BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019-06-12)
      Bu tez çalışması kapsamında çölyak ve çölyak dışı gluten duyarlılığı olan hastaların tüketimlerine uygun, buğday unu içeriği yerine pirinç unu (PU) kullanılarak ve pirinç ununun % 10, 20, 30 oranlarında badem unu (BAU) ...