Browsing FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ by Subject "Almond tree"
Now showing items 1-2 of 2
-
Badem sütü ile zenginleştirilmiş probiyotik yoğurt üretimi
(BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019-08-21)Bu çalışmada badem sütü ile zenginleştirilmiş probiyotik yoğurtların üretimi ve kabul edilebilirliğinin incelenmesi amaçlanmıştır. Bu amaçla, farklı konsantrasyonlarda (%25; %50, %75 ve %100) badem sütü - rekonstitüe süt ... -
Glutensiz bisküvi üretiminde badem unu ve stevya kullanımı
(BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019-06-12)Bu tez çalışması kapsamında çölyak ve çölyak dışı gluten duyarlılığı olan hastaların tüketimlerine uygun, buğday unu içeriği yerine pirinç unu (PU) kullanılarak ve pirinç ununun % 10, 20, 30 oranlarında badem unu (BAU) ...