Show simple item record

dc.contributor.advisorBaşaran, Uğur
dc.contributor.authorŞahin, Ayşenur
dc.date.accessioned2020-12-10T10:30:17Z
dc.date.available2020-12-10T10:30:17Z
dc.date.submitted2019
dc.date.issued2019-12-02
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/247501
dc.description.abstractBu çalışmada farklı zamanlarda (sonbahar ve ilkbahar) ve artan oranlarda uygulanan kükürt dozlarının (0, 20, 40, 60, 80, 100, 120 ve 140 kg/da) yulafın (Avena sativa L.) ot verimi ve kalitesi üzerine etkisi araştırılmıştır. Deneme, Yozgat Bozok Üniversitesi Ziraat Fakültesi deneme alanında, Bölünmüş Parseller Deneme Desenine göre 3 tekerrürlü olarak 2016-2017 vejetasyon döneminde yürütülmüştür Araştırmada bitki boyu, kuru ot verimi, ham protein oranı, ham protein verimi, ADF, NDF oranı ve makro besin elementleri içeriği (K, P, Ca ve Mg) incelenmiştir. Araştırmada elde edilen sonuçlara göre, yulafa uygulanan sekiz farklı kükürt dozunda en yüksek ot ve protein verimi dekara 40 ve 80 kg kükürt uygulamasından elde edilmiş olup, gübre fiyatları dikkate alındığında dekara 40 kg kükürt dozu tavsiye edilmektedir. Ayrıca uygulama zamanları dikkate alındığında hemen hemen tüm özelliklerde sonbaharda uygulanan kükürt gübresinin ilkbahar uygulamasından daha iyi olduğu sonucuna varılmıştır. Anahtar kelimeler: Yulaf, kükürt, verim, kalite
dc.description.abstractIn this study, the effects of different times (autumn and spring) and increasing doses of sulfur (0, 20, 40, 60, 80, 100, 120 ve 140 kg/da) on yield and qality traits of the oat (Avena sativa L.) were investigated. The experiment was carried out in the 2016-2017 vegetation period in the experimental field of the Faculty of Agriculture of Yozgat Bozok University, in split plot design with three replications. In the study, plant height, hay yield, crude protein ratio, protein yield, ADF, NDF ratio and mineral content (K, P, Ca and Mg) were investigated.According to the results obtained in the study, the highest hay and protein yield in oat were obtained from 40 and 80 kg/da sulfur, and 40 kg/da sulfur dose can be recommended when fertilizer prices are taken into consideration. Besides, it is concluded that sulfur fertilizer applied in autumn is better than spring in terms of all properties of oat investigated in this study.Key words: Oat, sulfur, hay yield, qalityen_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectZiraattr_TR
dc.subjectAgricultureen_US
dc.titleKükürt dozları ve uygulama zamanının yulafın (Avena sativa L.) ot verimi ve kalitesine etkisi
dc.title.alternativeEffects of sulfur dose and applied times on hay yield and quality of oat (Avena sativa L.)
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2019-12-02
dc.contributor.departmentTarla Bitkileri Anabilim Dalı
dc.identifier.yokid10258938
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityYOZGAT BOZOK ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid586558
dc.description.pages49
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess