Bazı adaçayı ve kekik türlerinin uçucu yağlarının süper ısıtılmış su ile ekstraksiyonları ve GC-MS ile karakterizasyonları
dc.contributor.advisor | Özel, Mustafa Zafer | |
dc.contributor.author | Kutlular, Özkan | |
dc.date.accessioned | 2020-12-10T09:53:52Z | |
dc.date.available | 2020-12-10T09:53:52Z | |
dc.date.submitted | 2007 | |
dc.date.issued | 2018-08-06 | |
dc.identifier.uri | https://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/242028 | |
dc.description.abstract | Bu çalõşmada Origanum onites, Salvia fruticosa, Salvia officinalis, Sideritis montana veSideritis pisidica türlerinin uçucu yağlarõ süper õsõtõlmõş su ile ekstrakte edildi. Toplama zamanõ vetohum yaprak arasõndaki miktar ve analit farklarõ Origanum onites uçucu yağlarõnda incelendi. C-18 katõ faz kartuşu kullanõlarak katõ faz ekstraksiyonu tekniği ile sulu ekstraktlardan, uçucu yağbileşenleri uzaklaştõrõldõ. Uçucu bileşenlerin karakterizasyonlarõ Gaz kromatografisi-kütlespektrometresi (GC-MS) kullanõlarak gerçekleştirilmiştir. | |
dc.description.abstract | Superheated water extraction is used to extract essential oils of Origanum onites, Salviafruticosa, Salvia officinalis, Sideritis montana ve Sideritis pisidica. The effect of differentcollecting dates of the leaves and grains of Origanum onites on the essential oils amount isinvestigated. C-18 solid phase extraction was used to elute the essential oils from aqueous extract.The volatile components were characterized by gas chromatography -mass spectrometry (GC-MS). | en_US |
dc.language | Turkish | |
dc.language.iso | tr | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | |
dc.rights | Attribution 4.0 United States | tr_TR |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ | |
dc.subject | Kimya | tr_TR |
dc.subject | Chemistry | en_US |
dc.title | Bazı adaçayı ve kekik türlerinin uçucu yağlarının süper ısıtılmış su ile ekstraksiyonları ve GC-MS ile karakterizasyonları | |
dc.title.alternative | Extraction of eseential oils of some sage and origanum species using superheated water and characterization with GC-MS | |
dc.type | masterThesis | |
dc.date.updated | 2018-08-06 | |
dc.contributor.department | Kimya Anabilim Dalı | |
dc.subject.ytm | Sage | |
dc.subject.ytm | Chromatography | |
dc.identifier.yokid | 9015748 | |
dc.publisher.institute | Fen Bilimleri Enstitüsü | |
dc.publisher.university | PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ | |
dc.identifier.thesisid | 200806 | |
dc.description.pages | 94 | |
dc.publisher.discipline | Diğer |