Show simple item record

dc.contributor.advisorCoşkun, İsa
dc.contributor.authorKaya, Züleyha
dc.date.accessioned2020-12-10T09:45:10Z
dc.date.available2020-12-10T09:45:10Z
dc.date.submitted2019
dc.date.issued2019-10-23
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/239347
dc.description.abstractBu çalışmanın amacı, bıldırcınlara turşu suyu içirilmesinin bıldırcınların fekal mikrobiyotası üzerine etkilerinin belirlenmesidir. Hayvan materyali olarak 35 günlük yaşta 30 adet erkek Japon bıldırcını kullanılmıştır. Bıldırcınların ağırlık ortalaması 160±2 gr dır. Denemede Kullanılan 2 farklı turşu suyu T1 (Salatalık Turşusu) T2 (Domates turşusu) yerel turşu satan mağazadan satın alınmıştır. Turşuların suyu otoklavla sterilize edilmiş şişelere alındıktan sonra 5 gün süreyle her gruba 100 ml/gün olarak içirmiştir. Beşinci günün sonunda hayvanların dışkıları falkon tüplere toplanılarak mikrobiyoloji laboratuarına götürülerek analizleri yapılmıştır. Yapılan çalışma sonunda bıldırcınlara turşu suyu içirilmesinin ile fekal laktic asit bakteri populasoyunun çok önemli seviyede arttırdığı, Maya, Enterobacter, E coli ve koliform bakteri populasyonun etkilemediği belirlenmiştir. Sonuç olarak turşu suyunun dışkıda laktik asit bakteri populasyonunu artırdığı ve turşu suyunun probiyotik olarak kullanılabilme potansiyelinin olduğu belirlenmiştir. Turşu suyunun farklı hayvanlarda ve farklı stres koşullarında kullanılarak bu potansiyelin tam olarak ortaya çıkarılması gerekmektedir.
dc.description.abstractThe aim of this study was to determine the effects of pickle juice on the faecal microbiota of quails. At 35 days of age thirty male Japanese quails were used in this study. The average weight of quails was 160 ± 2 g. 2 different pickle juices used in the experiment T1 (Pickled Cucumber) T2 (Tomato pickle) was purchased from the local pickle store. The pickled water was taken into autoclave sterilized bottles and drank 100 ml / day in each group for 5 days. At the end of the fifth day, the faeces of the animals were collected in falkon tubes and taken to microbiology laboratory and analyzed. At the end of the study, it was determined that fecal lactic acid bacteria increased significantly with the drinking of pickle juice of quails and that yeast, enterobacter, E coli and coliform bacteria did not affect. As a result, it was determined that pickle water increased lactic acid bacteria population in feces and pickle water has potential to be used as probiotic. Further studies with different animal species and different stres factors are needed to exploited this potentialen_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectMikrobiyolojitr_TR
dc.subjectMicrobiologyen_US
dc.subjectZiraattr_TR
dc.subjectAgricultureen_US
dc.titleBıldırcınların içme sularına turşu suyu ilavesinin fekal mikrobiyata üzerine etkileri
dc.title.alternativeThe effects of pickle juice supplementation in drinking water of quails on fecal microbiota
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2019-10-23
dc.contributor.departmentZootekni Anabilim Dalı
dc.identifier.yokid10279942
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityKIRŞEHİR AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid571078
dc.description.pages44
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess