Show simple item record

dc.contributor.advisorMeder Çakır, Hafize
dc.contributor.authorGümüş, Umut Tolga
dc.date.accessioned2020-12-10T09:35:27Z
dc.date.available2020-12-10T09:35:27Z
dc.date.submitted2005
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/236980
dc.description.abstractGünümüz rekabet ortamında ve serbest piyasa sartlarında hareket edenkonaklama isletmeleri, hizmetlerini fiyatlandırırken bilimsel yöntemler kullanmalarıbir gereklilik halini almıstır. Bu amaçla fiyat tespiti için ciddi maliyet analizleriyapılmalıdır. Ancak sehir içi konaklama isletmeleri bu analizi yapamadıklarındanuyguladıkları fiyatlar çogu zaman geri dönülemez sonuçlar dogurmaktadır.Bu çalısma ile; küçük konaklama isletmelerinin bir türü olan sehir içiotellerinde birim maliyetlerin hesaplanabilmesi için uygulanabilecek basit birsistemin olusturulması amaçlanmıstır. Ayrıca maliyet kontrol süreçleri incelenmis vestandart maliyet kartları kullanılarak örnek mönü birim malzeme maliyetlerihesaplanmıstır.
dc.description.abstractIt has become a necessity for the accommodation foundations that set outaccording to today's competitive environment and independent market conditions, toappiy scientific techniques and anaiyses during the process oftheir service pricing.With this purpose in mind; a series of serious cost anaiyses must be conducted inorder to reach a price stabilization. Nonetheless: since the city center hotels are notcapable of performing such kinds of anaiyses; their appiied prices usualiy bearunrecoverable results.With this accompolishment; it is targeted to ordain a simple operation for thecity center hotels which are a branch of diminutive accommodation foundations tocalculate the cost prices per unit. Moreover; the routines of cost control wereexamined and a sample menu's material costs per unit were reckoned viastandardized cost cards.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectTurizmtr_TR
dc.subjectTourismen_US
dc.titleKonaklama işletmelerinde maliyet kontrol süreci ve oda-mönü maliyetlerinin belirlenmesi: Denizli`deki küçük ölçekli bir konaklama işletmesinde uygulama
dc.title.alternativeA cost control process in the hospitality company and stabilization ofone room: An application of this issue at a small sized hospitality company in Denizli
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentİşletme Anabilim Dalı
dc.identifier.yokid310498
dc.publisher.instituteSosyal Bilimler Enstitüsü
dc.publisher.universityPAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid210934
dc.description.pages200
dc.publisher.disciplineMuhasebe Finansman Bilim Dalı


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess