Show simple item record

dc.contributor.advisorArca, Emin
dc.contributor.advisorGünay, Volkan
dc.contributor.authorKoyuncu, Ceyda Zeynep
dc.date.accessioned2020-12-10T09:17:01Z
dc.date.available2020-12-10T09:17:01Z
dc.date.submitted2007
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/226163
dc.description.abstractGümüş nano' parçacıklar katalizör, antimikrobiyal kaplamalar, iletken kaplamalar olarak pek çok teknolojide kullanılmaktadır ve gıda paketlemesi, médikal ve elektronik cihazlar, ev gereçleri gibi birçok tüketici ürününde gümüş nano parçacıklarının kullanım ihtiyacı giderek arttığından büyük ölçekte gümüş nano parçacık üretimine olan ilgi de artmıştır.Bu çalışmada herhangi bir yüzey aktif ajan, çözücü ya da zararlı madde kullanımına ihtiyaç duymayan basit bir hidrotermal metod kullanılmıştır. Taze hazırlanmış AgCİ en uygun üretim parametrelerini bulmak amacıyla farklı reaksiyon sıcaklıkları, farklı reaksiyon süreleri ve farklı AgCİ/Glukoz oranlarında glukoz ile indirgenmiştir.X-ray difraksiyon analizleri ve elektron mikroskobu çalışmaları reaksiyon sıcaklığı 210 °C ve 220 °C, reaksiyon süresi 13 saat ve AgCİ/glukoz oranı 1/10 seçildiğinde % 100 Ag fazından oluşan küre ve tüp şekillerinde nanotoz elde etmenin mümkün olduğunu göstermiştir. Gümüş nano parçacıkların çaplan 212-580 nm arasında değişmektedir.
dc.description.abstractSilver nanoparticles are used in many technologies as catalysts, antimicrobial coatings, conductive coatings and since the demand for silver nanoparticles in consumer products such as food packing, household appliances medical and electronical devices is increasing, interest in finding ways to produce silver nanoparticles on a large scale is also increasing.In this study a simple hydrothermal method is used that needs no surfactants, solvents or hazardous substances. Freshly perapared AgCl is reduced with glucose at different reaction temperatures for different reaction times and different AgCl/glucose ratios to find optimum production parameters.X-ray diffraction analysis and scanning electron microscopy studies indicated that at 210 °C and at 220 °C, when reaction time is 13 hours and AgCl/Glucose ratio is 1/10 chosen, it is possible to obtain both tube and spherical shaped nano powder that consists of % 100 Ag phase. Diameters of the tube and spherical shaped nanoparticlesrange between 212- 580 nm.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectKimya Mühendisliğitr_TR
dc.subjectChemical Engineeringen_US
dc.titleNano powder synthesis
dc.title.alternativeNano toz sentezi
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentKimya Mühendisliği Anabilim Dalı
dc.identifier.yokid10033594
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityMARMARA ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid354047
dc.description.pages95
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess