Antalya yöresindeki beş yıldızlı otel işletmelerinin işletme kültürlerinin toplam kalite yönetimine uygunluğunun değerlendirilmesi
dc.contributor.advisor | Taner, Bahar | |
dc.contributor.author | Erarslan Dere, Ebru | |
dc.date.accessioned | 2020-12-10T08:20:58Z | |
dc.date.available | 2020-12-10T08:20:58Z | |
dc.date.submitted | 2001 | |
dc.date.issued | 2018-08-06 | |
dc.identifier.uri | https://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/221300 | |
dc.description.abstract | 333 ÖZET Bu tez çalışmasında `kalite` kavramı incelenmiş, kalite güvence sisteminden bahsedilmiş ve ağırlıklı olarak da toplam kalite yönetimine uygun işletme kültürü üzerinde durulmuştur. Bunun en önemli nedeni, toplam kalite yönetimine uygun bir işletme kültürü olmaksızın başarıya ulaşılamayacağına dair yaygın kanıdır. Bu çalışmada ayrıca, Antalya yöresindeki beş yıldızlı otel işletmelerinde var olan işletme kültürlerinin toplam kalite yönetimine uygunluğunu araştırmak amacıyla, bir özdeğerlendirme tekniği olan `etkililik anketi` uygulanmıştır. Bu uygulama sonucunda, ankete katılan işletmelerde toplam kalite yönetimine uygun işletme kültürü bulunamamış, ancak bu yönde bazı hazırlıkların ve değişimlerin başladığı bulgulanmıştır. Sonuç olarak, bu çalışmada hizmet sektörünün önemli bir alt dalı olan konaklama tesislerinin toplam kalite kültürüne geçişi başarabilmesine katkıda bulunacak önemli öneriler geliştirilmiştir. | |
dc.description.abstract | 334 SUMMARY In this study, the organizational culture in five star hotels and to what extent this culture encourages Total Quality Management is investigated. Effectiveness questionnaire, which is a technique of the organizational self-assessment, is used to determine whether the organizational culture of five star hotels in Antalya support the development of total quality management or not. The results indicate that the organizational culture in hotels does not give support to the development of Total Quality Management, although there is some evidence of improvements and changes in this direction. Consequently, this study enables us to propose some important suggestions which may make a major contribution to the adaptation process of hotels toward total quality culture. | en_US |
dc.language | Turkish | |
dc.language.iso | tr | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/embargoedAccess | |
dc.rights | Attribution 4.0 United States | tr_TR |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ | |
dc.subject | Eğitim ve Öğretim | tr_TR |
dc.subject | Education and Training | en_US |
dc.subject | İşletme | tr_TR |
dc.subject | Business Administration | en_US |
dc.title | Antalya yöresindeki beş yıldızlı otel işletmelerinin işletme kültürlerinin toplam kalite yönetimine uygunluğunun değerlendirilmesi | |
dc.title.alternative | The Investigation of the organizational culture in five star hotels in Antalya support and to what extent this culture encourages total quality management | |
dc.type | masterThesis | |
dc.date.updated | 2018-08-06 | |
dc.contributor.department | Diğer | |
dc.subject.ytm | Accomodations for travelers and tourists | |
dc.subject.ytm | Organizational culture | |
dc.subject.ytm | Service sector | |
dc.subject.ytm | Quality standards | |
dc.subject.ytm | Culture | |
dc.subject.ytm | Hotels | |
dc.subject.ytm | Organizational culture | |
dc.subject.ytm | Five star hotels | |
dc.subject.ytm | Quality | |
dc.subject.ytm | Total quality management | |
dc.identifier.yokid | 103831 | |
dc.publisher.institute | Sosyal Bilimler Enstitüsü | |
dc.publisher.university | MERSİN ÜNİVERSİTESİ | |
dc.identifier.thesisid | 101584 | |
dc.description.pages | 388 | |
dc.publisher.discipline | Diğer |