Show simple item record

dc.contributor.advisorTaner, Bahar
dc.contributor.authorErarslan Dere, Ebru
dc.date.accessioned2020-12-10T08:20:58Z
dc.date.available2020-12-10T08:20:58Z
dc.date.submitted2001
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/221300
dc.description.abstract333 ÖZET Bu tez çalışmasında `kalite` kavramı incelenmiş, kalite güvence sisteminden bahsedilmiş ve ağırlıklı olarak da toplam kalite yönetimine uygun işletme kültürü üzerinde durulmuştur. Bunun en önemli nedeni, toplam kalite yönetimine uygun bir işletme kültürü olmaksızın başarıya ulaşılamayacağına dair yaygın kanıdır. Bu çalışmada ayrıca, Antalya yöresindeki beş yıldızlı otel işletmelerinde var olan işletme kültürlerinin toplam kalite yönetimine uygunluğunu araştırmak amacıyla, bir özdeğerlendirme tekniği olan `etkililik anketi` uygulanmıştır. Bu uygulama sonucunda, ankete katılan işletmelerde toplam kalite yönetimine uygun işletme kültürü bulunamamış, ancak bu yönde bazı hazırlıkların ve değişimlerin başladığı bulgulanmıştır. Sonuç olarak, bu çalışmada hizmet sektörünün önemli bir alt dalı olan konaklama tesislerinin toplam kalite kültürüne geçişi başarabilmesine katkıda bulunacak önemli öneriler geliştirilmiştir.
dc.description.abstract334 SUMMARY In this study, the organizational culture in five star hotels and to what extent this culture encourages Total Quality Management is investigated. Effectiveness questionnaire, which is a technique of the organizational self-assessment, is used to determine whether the organizational culture of five star hotels in Antalya support the development of total quality management or not. The results indicate that the organizational culture in hotels does not give support to the development of Total Quality Management, although there is some evidence of improvements and changes in this direction. Consequently, this study enables us to propose some important suggestions which may make a major contribution to the adaptation process of hotels toward total quality culture.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectEğitim ve Öğretimtr_TR
dc.subjectEducation and Trainingen_US
dc.subjectİşletmetr_TR
dc.subjectBusiness Administrationen_US
dc.titleAntalya yöresindeki beş yıldızlı otel işletmelerinin işletme kültürlerinin toplam kalite yönetimine uygunluğunun değerlendirilmesi
dc.title.alternativeThe Investigation of the organizational culture in five star hotels in Antalya support and to what extent this culture encourages total quality management
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentDiğer
dc.subject.ytmAccomodations for travelers and tourists
dc.subject.ytmOrganizational culture
dc.subject.ytmService sector
dc.subject.ytmQuality standards
dc.subject.ytmCulture
dc.subject.ytmHotels
dc.subject.ytmOrganizational culture
dc.subject.ytmFive star hotels
dc.subject.ytmQuality
dc.subject.ytmTotal quality management
dc.identifier.yokid103831
dc.publisher.instituteSosyal Bilimler Enstitüsü
dc.publisher.universityMERSİN ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid101584
dc.description.pages388
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess