Turizm yapılarında ortak kullanım alanları ve bu alanlardan içki içme-bar mekanlarının analizi
dc.contributor.advisor | Ertugan, Necdet | |
dc.contributor.author | Sözer, Esin | |
dc.date.accessioned | 2020-12-09T13:02:07Z | |
dc.date.available | 2020-12-09T13:02:07Z | |
dc.date.submitted | 1993 | |
dc.date.issued | 2018-08-06 | |
dc.identifier.uri | https://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/213201 | |
dc.description.abstract | ÖZET. `Turizm Yapılarında Ortak Kullanım Alanları île Bu Alanlardan îçki îçme - Bar Mekanlarının Analizi` konulu yüksek lisans tezi; Ortak kullanım alanlarını kısa bölümler halinde inceledikten sonra,turizm yapılarında bulunan bar mekanları hakkında oldukça geniş bir incelemeye yer vermişti r.Bu incelemeler sonunda,Antalya ve çevresi pilot bölge seci imiş,bu bölgede yapılmış değişik tiplerdeki turizm yapılarında bulunan bar mekanları incelenerek,daha sonra yapılacak çalışmalara kaynak olması amaçlanmıştır. Tez;girişi izleyen altı bölüm ve sonuç bölümünden oluşmaktadır. Giriş bölümünde,Çalışmada ele alınan konunun önemine değinilip ulaşılmak istenen amaç belirlenmiştir. Birinci böl umde,turizm işletmelerinden konaklama yapılarının tip ayırımları yapılarak tanımları ele alınmıştır. ikinci böl umde,turizm yapılarında bulunan ortak kullanım alanlarının tasarım ve planlama ilkeleri,alan gereksinimleri ve bu mekanların birbiriyle olan ilişkileri anlatılmıştır. üçüncü bölümde,içki içme eyleminin gerçekleştirildiği diğer mekanlar anlatılmıştır. Dördüncü bölümde,ilk önce turizm yapılarında içecek kavramının gelişimi ile bar mekanlarının işletmesi,tasarımcı ve kullanıcıyla olan ilişkisi incelenmiş,daha sonra bar mekanları planlama ilkeleri ile malzeme,tasarım ve teknik özellikleri ayrıntılı bir biçimde ele alınmıştır. Beşinci böl umde,turizm yapılarında bulunan bar mekan türleri ve bu mekanlarla ilgili özellikler incelenmiştir. Altıncı bölumde,Antalya ve çevresinde yapılmış değişik tiplerdeki turizm yapılarında bulunan bar mekanları malzeme, tasarım,teknik özellikleri ve kullanım özellikleri ile ele alınmıştır. Sonuç bölümünde ise,son bölümde incelenen bar mekanlarının ortak ve ayrılan özellikleri ele alınmış- ve ortaya çıkan problemlere çözümler getirilmeye çalışılmıştır. I | |
dc.description.abstract | SUMMARY. Post graduate thesis with the subject `Publıc Spaces în Tourism Buildings And Drinking Activity in These Spaces-That îs The Analysis Of Bar Spaces ` first of all,describes public spaces in short seçtions.Then it gives a thorough study on bar spaces in tourism buildings.After these studies Antalya and its environment is especial chosen för inspection.Bar spaces in varios types of tourism buildings erected in this region went through an examination aiming it to be a source for further studies. The thesis is made up of six sections foT!owing the introduction and l ast of ali the result. in the introduction seçtion the importance of the subject examined is touched upon and the aim,that is tried to be reached is slated. în the first section residential type of tourism managements are differentiated and their definitions are dealt with. The second section takes up the principles as to designing and planning public space in tourism buildings,the need for space and the relation of these spaces with öne another. in the third section,other spaces,vhere the activity of drinking is realized. in the fourth section,first of ali the development of beverage concept and the relation of bar spaces with its administrator.designer guest and staff is studied.Later, the loca! statutes of Ministry of Tourism related to these spaces are mentioned and the principles of bar space planning as well as material,design and technical characteristics are related in detail. in fifty section deals with ali types of bar spaces found in tourism buildings and the characteristics original to these spaces. în the sixth section bar spaces found in varios types of tourism buildings in and around Antalya are handled with respect to material.design.technical characteristics and problem due to usage. IIîn the result section the bar spaces described in sixth section are examined with their common and different characteristics kept in mind. Also a solution to the arising problems is tried to be reached. Ill | en_US |
dc.language | Turkish | |
dc.language.iso | tr | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/embargoedAccess | |
dc.rights | Attribution 4.0 United States | tr_TR |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ | |
dc.subject | Mimarlık | tr_TR |
dc.subject | Architecture | en_US |
dc.subject | Turizm | tr_TR |
dc.subject | Tourism | en_US |
dc.subject | İç Mimari ve Dekorasyon | tr_TR |
dc.subject | Interior Design and Decoration | en_US |
dc.title | Turizm yapılarında ortak kullanım alanları ve bu alanlardan içki içme-bar mekanlarının analizi | |
dc.type | masterThesis | |
dc.date.updated | 2018-08-06 | |
dc.contributor.department | Diğer | |
dc.subject.ytm | Holiday villages | |
dc.subject.ytm | Common use areas | |
dc.subject.ytm | Tourism buildings | |
dc.identifier.yokid | 29023 | |
dc.publisher.institute | Fen Bilimleri Enstitüsü | |
dc.publisher.university | MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ | |
dc.identifier.thesisid | 29023 | |
dc.description.pages | 195 | |
dc.publisher.discipline | Diğer |