Şehir içi otel restoranlarının tasarım ilkelerine bir yaklaşım ve İstanbul`daki uygulamaların irdelenmesi
dc.contributor.advisor | Altan, Onur | |
dc.contributor.author | Bedük, Didem | |
dc.date.accessioned | 2020-12-09T12:51:18Z | |
dc.date.available | 2020-12-09T12:51:18Z | |
dc.date.submitted | 1998 | |
dc.date.issued | 2019-03-28 | |
dc.identifier.uri | https://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/212915 | |
dc.description.abstract | ÖZET `Şehir içi otel restoranlarının tasarım ilkelerine bir yaklaşım ve İstanbul'daki uygulamaların irdelenmesi` konulu yüksek lisans tezi; otel kavramım inceledikten sonra; şehir-içi otel restoranlarının tasarım prensipleri hakkında geniş bir incelemeye yer vermiştir. Bu incelemeler sonunda İstanbul'daki bazı otellerin restoranları araştırılarak daha sonra yapılabilecek çalışmalara kaynak olması amaçlanmıştır.Tez giriş ve onu izleyen üç bölümün ardından gelen sonuç bölümünden oluşmaktadır. Giriş bölümünde çalışmada ele alınan konunun önemine değinilip, ulaşılmak istenen amaç belirtilmiştir. Birinci bölümde öncelikle otel kavramı ele alınmıştır. Otelin tarihçesi, sınııflandırılması ve konumuz olan şehir-içi otelleri ile ilgili açıklamalar yapılmıştır. İkinci bölümde otellerdeki restoran kavramı ele alınmıştır. Şehir-içi restoranlarının gelişimi ve çeşitleri açıklanmıştır. Daha sonra, restoran mekanının tasarımlama ilkeleri ele alınmıştır. Üçüncü bölümde İstanbul içindeki otellerin restoranları incelenmiştir. Ayrıca otel ana ve spesiyal restoranları karşılaştırmalı tablosu yapılmıştır. Sonuç bölümünde ise, ele alman örnek otel restoran mekanlarının ortak ve ayrılan özellikleri ele alınmış ve ortaya çıkan problemlere çözümler getirilmeye çalışılmıştır. | |
dc.description.abstract | SUMMARY The post-graduate thesis of the subject `An approach towards the principles of downtown hotel restaurant design and analysis of the applications in Istanbul`, studies first of all the concept of the hotel. Then, the design principles of a downtown hotel restaurant are throughly examined. By the help of these examinations, some hotel restaurants in Istanbul are studied and this study is aimed to be a source for the future examinations on this subject. The thesis consists of an introduction and three chapters followed by a conclusion. In the introduction, the importance of the subject of this study is pointed out while the aim is being determined. In the first chapter, hotel concept is studied. A brief history and classification of hotels and information about downtown hotels can be found in this chapter. In the second chapter, the restaurant concept inside hotels are studied. The development of downtown hotels and its variations are explained. Afterwards, the principles relating to the restaurant space design are studied. In the third chapter, the hotel restaurants in Istanbul city are examined. In addition to this, the comparative tables of main and special restaurants inside the hotels that were examined can be found in this chapter. The conclusion consists of the comparison of the hotels and its restaurants that were examined. | en_US |
dc.language | Turkish | |
dc.language.iso | tr | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/embargoedAccess | |
dc.rights | Attribution 4.0 United States | tr_TR |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ | |
dc.subject | İç Mimari ve Dekorasyon | tr_TR |
dc.subject | Interior Design and Decoration | en_US |
dc.title | Şehir içi otel restoranlarının tasarım ilkelerine bir yaklaşım ve İstanbul`daki uygulamaların irdelenmesi | |
dc.type | masterThesis | |
dc.date.updated | 2019-03-28 | |
dc.contributor.department | Diğer | |
dc.subject.ytm | Restaurants | |
dc.subject.ytm | Hotels | |
dc.subject.ytm | Istanbul | |
dc.identifier.yokid | 78381 | |
dc.publisher.institute | Fen Bilimleri Enstitüsü | |
dc.publisher.university | MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ | |
dc.identifier.thesisid | 78381 | |
dc.description.pages | 152 | |
dc.publisher.discipline | Diğer |