Show simple item record

dc.contributor.advisorAltan, Onur
dc.contributor.authorBedük, Didem
dc.date.accessioned2020-12-09T12:51:18Z
dc.date.available2020-12-09T12:51:18Z
dc.date.submitted1998
dc.date.issued2019-03-28
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/212915
dc.description.abstractÖZET `Şehir içi otel restoranlarının tasarım ilkelerine bir yaklaşım ve İstanbul'daki uygulamaların irdelenmesi` konulu yüksek lisans tezi; otel kavramım inceledikten sonra; şehir-içi otel restoranlarının tasarım prensipleri hakkında geniş bir incelemeye yer vermiştir. Bu incelemeler sonunda İstanbul'daki bazı otellerin restoranları araştırılarak daha sonra yapılabilecek çalışmalara kaynak olması amaçlanmıştır.Tez giriş ve onu izleyen üç bölümün ardından gelen sonuç bölümünden oluşmaktadır. Giriş bölümünde çalışmada ele alınan konunun önemine değinilip, ulaşılmak istenen amaç belirtilmiştir. Birinci bölümde öncelikle otel kavramı ele alınmıştır. Otelin tarihçesi, sınııflandırılması ve konumuz olan şehir-içi otelleri ile ilgili açıklamalar yapılmıştır. İkinci bölümde otellerdeki restoran kavramı ele alınmıştır. Şehir-içi restoranlarının gelişimi ve çeşitleri açıklanmıştır. Daha sonra, restoran mekanının tasarımlama ilkeleri ele alınmıştır. Üçüncü bölümde İstanbul içindeki otellerin restoranları incelenmiştir. Ayrıca otel ana ve spesiyal restoranları karşılaştırmalı tablosu yapılmıştır. Sonuç bölümünde ise, ele alman örnek otel restoran mekanlarının ortak ve ayrılan özellikleri ele alınmış ve ortaya çıkan problemlere çözümler getirilmeye çalışılmıştır.
dc.description.abstractSUMMARY The post-graduate thesis of the subject `An approach towards the principles of downtown hotel restaurant design and analysis of the applications in Istanbul`, studies first of all the concept of the hotel. Then, the design principles of a downtown hotel restaurant are throughly examined. By the help of these examinations, some hotel restaurants in Istanbul are studied and this study is aimed to be a source for the future examinations on this subject. The thesis consists of an introduction and three chapters followed by a conclusion. In the introduction, the importance of the subject of this study is pointed out while the aim is being determined. In the first chapter, hotel concept is studied. A brief history and classification of hotels and information about downtown hotels can be found in this chapter. In the second chapter, the restaurant concept inside hotels are studied. The development of downtown hotels and its variations are explained. Afterwards, the principles relating to the restaurant space design are studied. In the third chapter, the hotel restaurants in Istanbul city are examined. In addition to this, the comparative tables of main and special restaurants inside the hotels that were examined can be found in this chapter. The conclusion consists of the comparison of the hotels and its restaurants that were examined.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectİç Mimari ve Dekorasyontr_TR
dc.subjectInterior Design and Decorationen_US
dc.titleŞehir içi otel restoranlarının tasarım ilkelerine bir yaklaşım ve İstanbul`daki uygulamaların irdelenmesi
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2019-03-28
dc.contributor.departmentDiğer
dc.subject.ytmRestaurants
dc.subject.ytmHotels
dc.subject.ytmIstanbul
dc.identifier.yokid78381
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityMİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid78381
dc.description.pages152
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess