Show simple item record

dc.contributor.advisorKaraman, Mesut
dc.contributor.authorÖzuğur, Ali Kemali
dc.date.accessioned2020-12-09T12:36:09Z
dc.date.available2020-12-09T12:36:09Z
dc.date.submitted2001
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/212277
dc.description.abstractK.S.U. FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ZOOTEKNİ ANABİLİM DALI YÜKSEK LİSANS TEZİ ÖZET KANADA IRKI BEYAZ HİNDİLERİN PERFORMANSLARININ SAPTANMASI ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA Ali Kemali OZUGUR DANIŞMAN : Yrd. Doç. Dr. Mesut KARAMAN Yıl : 2001, Sayfa :35 ÖZET Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Hayvancılık Araştırma ve Uygulama Ünitelerinde yürütülen bu çalışma da, ülkemize yeni getirilen Beyaz Kanada ırkı (Big6) hindilerin performansları ve karkas özellikleri incelenmiştir. Çalışma için 50 adet erkek ve 50 adet dişi günlük beyaz hindi civcivi kullanılmıştır. 22 hafta süren çalışma boyunca serbest yemleme yapılmış, haftalık olarak canlı ağırlık, canlı ağırlık kazancı, yemden yararlanma oranı ve ölüm oranları tespit edilmiştir. Uygun kesim yaşının bulunması için 16, 18, 20, 22. haftalarda 4 erkek ve 4 dişi hindi kesime alınmıştır. Yem dönüşüm oranları 22 hafta sonunda erkek hindilerde ortalama 2.99 ve dişi hindilerde ise 3.23 olarak bulunmuştur. Karkas randımanı erkek hindilerin 16, 18, 20 ve 22. haftalarda sırasıyla % 82.34, % 82.44, % 81.88 ve % 83.27 dişi hindilerde ise % 82.73, % 85.53, % 81.11 ve % 85.01 olarak bulunmuştur. But, göğüs, kanat, sırt, boyun ve iç organlarının oranı tespit edilmiş ve özellikle göğüs oranının yaşla arttığı gözlemlenmiştir. Erkek hindilerin 22 hafta sonundaki canlı ağırlığı ortalama 18291.2±12.4 g ve dişi hindilerin canlı ağırlığı ortalama 14075.2+7.74 g olarak bulunmuştur. Araştırma sonucunda karkas randımanındaki değişimlerin istatistiksel olarak önemli olmaması kesimin erken haftalarda yapılabileceği sonucunu doğursa da pazar istemlerinin göz önünde bulundurulması gerekmektedir. Anahtar kelimeler: Beyaz hindi, kesim yaşı, karkas performansı, karkas parçaları II
dc.description.abstractDEPARTMENT OF ANIMAL SCIENCE INSTITU OF NATURAL AND APPLIED SCIENCE UNIVERSTY OF KAHRAMANMARAŞ SUTCU IMAM MSc. THESIS ABSTRACT A STUDY ON PERFORMANCE OF CANADIAN WHITE TURKEYS Ali Kemali ÖZUGUR Supervisor: Yrd. Doç. Dr. Mesut KARAMAN Year: 2001, Pages: 35 ABSTRACT This research was carried out to determine body weight gain, feed conversion efficiency and carcass characteristics of white Canadian turkeys at the experimental units of Animal Science Department, Agriculture Faculty, Kahramanmaraş Sutcu Imam University. In this study, 50 male and 50 female chicks were experimented. During the 22 weeks experiment, chicks were fed ad libitum and live body weight, feed conversion efficiency and mortality rates were determined weekly. To find out the best slaughter age, 4 male and 4 female turkeys were slaughtered in 2 weeks intervals starting from the week 16 to 22. Live weights of male and female turkeys, after 22 weeks, were observed as 18291.2+12.4 g and 14075.2+7.74 g respectively. Feed conversion efficiencies of male and female turkeys, after 22 weeks, were determined as 2.99 and 3.23 respectively. For each slaughter time-points, carcass performances for male and female turkeys were calculated as 82.34 %, 82.44 %, 81.88 %, 83.27% and 82.73%, 85.53%, 81.11%, 85.01% respectively. Statistical analysis indicated that the differences in carcass performance for different slaughter ages were not significant. These results suggest that white turkeys could be slaughtered in early weeks however consumers' demands should be considered. Key words: White turkey, Carcass performance, Slaughter age men_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectZiraattr_TR
dc.subjectAgricultureen_US
dc.titleKanada ırkı beyaz hindilerin performanslarının saptanması üzerine bir araştırma
dc.title.alternativeA Study on performance of Canadian white turkey's
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentDiğer
dc.subject.ytmZootechnics
dc.subject.ytmCarcass characteristics
dc.subject.ytmCarcass yield
dc.subject.ytmSlaughter old
dc.subject.ytmTurkeys
dc.subject.ytmPerformance
dc.identifier.yokid115097
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityKAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid105867
dc.description.pages35
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess