dc.contributor.advisor | Akkaya, Aydın | |
dc.contributor.author | Göncüoğlu, Ayşegül | |
dc.date.accessioned | 2020-12-09T12:35:01Z | |
dc.date.available | 2020-12-09T12:35:01Z | |
dc.date.submitted | 2001 | |
dc.date.issued | 2018-08-06 | |
dc.identifier.uri | https://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/212218 | |
dc.description.abstract | Kahramanmaraş yöresi için ümitvar görülen bazı ekmeklik buğday hatlarında bazı kalite özelliklerinin belirlenmesi amacıyla yürütülen bu çalışmada Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesinden temin edilen 11 ekmeklik buğday hattı kullanılmıştır. Araştırmada hatların bin dane ağırlığı, kül oranı, 2.2 mm elek üstü oranı, yaş gluten oranı, camsılık oranı, unsuluk oranı, yabancı madde oranı ve tane verimi üzerinde durulmuştur. Çalışmada bin dane ağırlığı, 2.2 mm elek üstündeki dane oranı, yaş gluten oranı, camsı dane oranı, unlu dane oranı, tane verimi ve yabancı madde oranı bakımından hatlar arasındaki farklar önemli bulunmuştur. Bin tane ağırlığı bakımından Bow `s'VCrow `s` hattı, 2.2 mm elek üstündeki dane oranı bakımından (477/2)//Fkn/Gb/ hattı, yaş gluten oranı bakımından Van `s` //Bb/Ka/ hattı, camsı dane oranı bakımından Van `s`// Bb/Ka/ hattı, unlu dane oranı bakımından Bow//Buc/Bul hattı, tane verimi bakımından ChiP's` hattı en yüksek değerleri sahip olurken, kül oranı bakımından Bow`s`/Crow `s` hattı, yabancı madde oranı bakımından Bow//Buc/Bul hattı en düşük değerlere sahip olmuşlardır.Anahtar kelimeler: Bin tane ağırlığı, kül, 2.2mm elek üstü, yaş gluten, camsı dane, unlu dane, yabancı madde oranlan ve tane verimi. | |
dc.description.abstract | This study was conducted to determine some quality characteristics in wheat for bread making (Triticum aestivum L.) lines that are promising for Kahramanmaraş region. In this study, 11 different wheat bread making lines that are optained from Agriculture Faculty of Çukurova University are used. 1000 gain weight, ash content, 2.2 mm on sieve ratio, wet gluten content, vitreous kernel rate, nonvitreous kernel rate, alien component rate and grain yield are taken into acount in this study. It was found that 1000 grain wight, 2.2 mm on sieve ratio, wet gluten content, vitreous kernel rate, nonvitreous kernel rate, grain yield, and alien component rate difference among lines are important. While Bow `s`/ Crow `s` line in terms of 1000 grain weight, (477/2)//Fkn/Gb/ line terms of 2.2 mm on sieve ratio, Van `s'7/Bb/Ka line in terms of vitreous kernel rate, Bow//Buc/Bul line in terms of nonvitreous kernel rate and Chil `s` line in terms of grain yield have the highest values, Bow `s` / Crow `s` line in terms of ash content, Bow//Buc/Bul line terms of alien component rate have the lowest values. Keywords: 1000 grain weight, ash content, 2.2mm on sieve, wet gluten content, vitreous and nonvitreous kernel, alien componen rates, grain yield. | en_US |
dc.language | Turkish | |
dc.language.iso | tr | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | |
dc.rights | Attribution 4.0 United States | tr_TR |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ | |
dc.subject | Ziraat | tr_TR |
dc.subject | Agriculture | en_US |
dc.title | Bazı ekmeklik buğday (Tiriticum aestivum L.) hatlarında kalite özelliklerinin belirlenmesi | |
dc.title.alternative | The determination of some quality characteristics of some common wheat lines (Triticum aestivum L.) | |
dc.type | masterThesis | |
dc.date.updated | 2018-08-06 | |
dc.contributor.department | Tarla Bitkileri Anabilim Dalı | |
dc.subject.ytm | Bread wheat | |
dc.subject.ytm | Quality properties | |
dc.subject.ytm | Grain yield | |
dc.subject.ytm | Field crops | |
dc.subject.ytm | Grain weight | |
dc.subject.ytm | Wheat | |
dc.identifier.yokid | 115159 | |
dc.publisher.institute | Fen Bilimleri Enstitüsü | |
dc.publisher.university | KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ | |
dc.identifier.thesisid | 105892 | |
dc.description.pages | 35 | |
dc.publisher.discipline | Diğer | |