Beş yıldızlı otel restoranlarının mekan tasarımları açısından incelenmesi ve istanbul`daki uygulamaların irdelenmesi
dc.contributor.advisor | Aytıs, Saadet | |
dc.contributor.author | Yenice, Demet | |
dc.date.accessioned | 2020-12-09T12:31:22Z | |
dc.date.available | 2020-12-09T12:31:22Z | |
dc.date.submitted | 2005 | |
dc.date.issued | 2018-08-06 | |
dc.identifier.uri | https://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/212027 | |
dc.description.abstract | ÖZET `Beş Yıldızlı Otel Restoranlarının Mekan Tasarımlan Açısından İncelenmesi ve istanbul'daki Uygulamalarının irdelenmesi` konulu yüksek lisans tezinde beş yıldızlı otel restoranları araştırılmış ve İstanbul'daki bazı örnekleri incelenerek daha sonra yapılabilecek çalışmalara kaynak olması amaçlanmıştır. Tez, giriş ve onu takip eden üç bölümün ardından gelen sonuç bölümünden oluşmaktadır. Giriş bölümünde, ulaşılmak istenen amaç belirtilmiş ve bu amaca uygun olarak birinci bölümde, tarihte otelciliğin gelişimi ve otellerin sınıflandırılması anlatılarak otel kavramı ele alınmıştır. ikinci bölümde, şehir otellerinde restoranların gelişimi ve sınıflandırılmaları incelenmiş; otel restoranlarında tasarım prensipleri belirlenmiştir. Bu bölümde restoran kavramı ele alınarak, dünyanın en iyi restoranları arasında yer alan otel restoranlarından örnekler verilmiştir. Üçüncü bölümde, İstanbul içindeki beş yıldızlı otel restoranları, mekansal tasarımları açısından incelenmiştir. Sonuç bölümünde ise tüm bu araştırmalar doğrultusunda `Beş yıldızlı bir otel restoranı nasıl olmalıdır?` sorusuna cevap verilmiştir. VI | |
dc.description.abstract | SUMMARY At the master thesis with the subject of `The Evalvation of Interior Design and Their Application in Istanbul`, five star hotel restaurants have been investigated and some samples of them in Istanbul inspected to become a base for further investigations. The thesis has three parts following the introduction part and followed by a conclusive part. At the introduction part, the purpose of this has been declerated and in accordunce with this aim the hotel conception is focused on, historical evolution of hotel management and classification of hotels has been done at the first part. At the secand part, the improvement and classification of the city hotel restaurants were investigated and pirinciples of design in hotel restaurants were pointed out At this part the restaurant conception is carried out and wolds some best hotel restaurants have been sampled. At the third part the five star hotel restaurants in Istanbul were investigated in an interior design aspect. At the conclusion part, the question of `How a five star hotel restaurant should be?` was an answered in accordance to all the investigations that have been conducted at the recent study. vn | en_US |
dc.language | Turkish | |
dc.language.iso | tr | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/embargoedAccess | |
dc.rights | Attribution 4.0 United States | tr_TR |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ | |
dc.subject | Mimarlık | tr_TR |
dc.subject | Architecture | en_US |
dc.title | Beş yıldızlı otel restoranlarının mekan tasarımları açısından incelenmesi ve istanbul`daki uygulamaların irdelenmesi | |
dc.title.alternative | The evaluation of interior design and their application in İstanbul (fife star hotels restourants) | |
dc.type | masterThesis | |
dc.date.updated | 2018-08-06 | |
dc.contributor.department | İç Mimarlık Anasanat Dalı | |
dc.identifier.yokid | 189385 | |
dc.publisher.institute | Fen Bilimleri Enstitüsü | |
dc.publisher.university | MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ | |
dc.identifier.thesisid | 167789 | |
dc.description.pages | 161 | |
dc.publisher.discipline | Diğer |