Show simple item record

dc.contributor.advisorAytıs, Saadet
dc.contributor.authorÖktem, Dilşad
dc.date.accessioned2020-12-09T12:21:23Z
dc.date.available2020-12-09T12:21:23Z
dc.date.submitted2007
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/211563
dc.description.abstract?Otel iç Mimari Tasarımında Mekân Algılama ve Kimlik Olusumu? konulu yüksek lisanstezinde otel iç mekânlarının tasarlama ilkeleri, tasarlanan otelin kimlik olusturma kriterleri,mekânların kullanıcılar tarafından algılanması ve kullanıcılar üzerinde bıraktıgı etkilerarastırılmıs; üç otel örnegi incelenerek daha sonra yapılabilecek çalısmalara kaynak olmasıamaçlanmıstır. Tez, giris ve onu takip eden üç bölümün ardından gelen sonuç bölümü iletoplam bes bölümden olusmaktadır. Birinci bölümde, ulasılmak istenen amaç belirtilmis ve buamaca uygun olarak arastırma yöntemi gelistirilmistir. İkinci bölümde, konaklama tesisleriincelenmis; otellerin nitelik, kullanım amacı, olusum ve yerlesim sınıflandırılması örneklerleanlatılarak, otel ve otel mekânları kavramları ele alınmıstır.Üçüncü bölümde, oteltasarımlarında mekân olusturma ve olusturulan mekânın algılanması incelenerek kimlikkavramı ele alınmıstır. Bölüm sonunda farklı örneklerle otel iç mekânlarını tasarlamaprensipleri belirlenmistir. Dördüncü bölümde, Sapanca - Richmond Nua Spa Hotel, Antalya -Hillside Su Hotel ve Belek - Adam & Eve Hotel örneklerinin mekânsal tasarımlarıincelenmis; mekânların algılanısı ve kimlikleri arastırılmıstır. Besinci bölümde ise sonuçolarak tüm bu arastırmalar dogrultusunda incelenen otellerin genel nitelikleri, mekânolusumları, iç mekân algısı ve kimlik olusumu irdelenmistir.Anahtar Kelimeler : Otel, Konaklama Tesisleri, iç Mimari, Mekân, Algılama, Kimlik
dc.description.abstract?Perception of spaces & formation of identity in hotel interior design? based M. Sc. Thesisprinciples of hotel interior design, the criterions of the formation of the identity, spaceperceptioning and the effects on the users has been researched;and the three hotels had beenchosen as examples and analysed for resourcing for the future works. The M. Sc. Thesisconsists of five parts: introduction, three following parts and conclusion.In the first part, theobjective which wanted to be achieved is clarified and research methods which are suited toachieve this objective is developed. In the second part, accommodations for travelers andtourists are studied; the classification of hotels? quality, purpose of use, formation andsettlement are explained with examples and the concept of hotels and hotel spaces areconsidered. In the third part, the concept of identity is considered with studying the formationof space in hotel design and perception of the space that?s been formed. At the end of thispart, the principles of interior design in hotels are determined. In the forth part, threeexamples of Sapanca - Richmond Nua Spa Hotel, Antalya - Hillside Su Hotel and Belek -Adam & Eve Hotel?s space designs are studied and the perception of the space and identity isresearched.As a conclusion, in the fifth part general characteristics, formation of spaces,perception of interior spaces and formation of identity of the hotels which are studied in thedirection of all these researches are examined carefully.Key Words : Hotel, Accommodations, Interiour Design, Space, Perception, Identityen_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectİç Mimari ve Dekorasyontr_TR
dc.subjectInterior Design and Decorationen_US
dc.titleOtel iç mimari tasarımında mekan algılama ve kimlik oluşumu ve örnekler üzerinde analizi
dc.title.alternativePerception of spaces & formation of identity in hotel interior design and analysis on samples
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentİç Mimarlık Anabilim Dalı
dc.subject.ytmHotels
dc.subject.ytmIdentity
dc.subject.ytmSpace
dc.subject.ytmPerception
dc.identifier.yokid9013168
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityMİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid213947
dc.description.pages288
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess