Show simple item record

dc.contributor.advisorLale, Mustafa
dc.contributor.authorAsan, Gülden
dc.date.accessioned2020-12-09T10:11:13Z
dc.date.available2020-12-09T10:11:13Z
dc.date.submitted1997
dc.date.issued2020-12-07
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/206337
dc.description.abstractÖZET Deneyler Saccharomyces cerevisiae (RSKK 251) mayasının bir susu ile yürütüldü. Saccharomyces cerevisiae stok kültürü standart MYGP agar ortamında elde edildi ve 4 °C 'da steril petri kaplarında muhafaza edildi. NH44`, K+ ve Azot kaynaklan MYGP kültür ortamında çalışıldı. Ortama CNH4)2S04 'dan 3.5 g/L, K2HP04 ' dan 3.0 g/L ve yeast extract 'dan 6.0 g/L ilavelerin yapılmasıyla Saccharomyces cerevisiae 'dan etanol üretimine önemli bir katkı sağlandı.Etanol üretimi için fermentasyon ortamına ilave edilen NH»+, K+ ve Yeast extract, biyolojik kütle yoğunluğunu daha da artırmaktadır. Maksimum biyolojik kütle ve etanol üretimi, M2YGP + (NH4)2S04 + K2HP04 besi ortamında 30 °C ve 100 rpm karıştırma hızında sırasıyla 5.20 g/L ve 2.84 g/L olarak elde edildi.
dc.description.abstractII SUMMARY Experiments were carried on using a yeast strain Saccharomyces cerevisiae (RSKK 251) stock culture of Saccharomyces cerevisiae were maintained on standard MYGP agar slopes and were stored at 4 °C in sterile plates. Ammonium, potassium and nitrogen sources are present in MYGP culture media in a concentration of about 3.5 g/L (NH4)2S04, 3.0 g/L K2HP04 and 6.0 g/L Yeast extract, which is high enough to support ethanol production from Saccharomyces cerevisiae.The addition of NH/, K+ and Yeast extract fermentation media for ethanol production increase as biomass population becomes greater. Maximum biomass (5.20 g/L) and ethanol production (2.84 g/L) was established in M2YGP + (NHOzSC^ + K2HP04 culture media at 30 °C and 100 rpm agitation speed.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectKimyatr_TR
dc.subjectChemistryen_US
dc.titleMYGP ortamında (Saccharomyces cerevisiae)`dan etanol üretimi
dc.title.alternativeEthanol production by (Saccharomyces cerevisiae) in MYGP media
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2020-12-07
dc.contributor.departmentKimya Anabilim Dalı
dc.subject.ytmYeast
dc.subject.ytmFermentation
dc.subject.ytmGlucose
dc.subject.ytmEthanol
dc.identifier.yokid67035
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityKIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid67035
dc.description.pages73
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess