MYGP ortamında (Saccharomyces cerevisiae)`dan etanol üretimi
dc.contributor.advisor | Lale, Mustafa | |
dc.contributor.author | Asan, Gülden | |
dc.date.accessioned | 2020-12-09T10:11:13Z | |
dc.date.available | 2020-12-09T10:11:13Z | |
dc.date.submitted | 1997 | |
dc.date.issued | 2020-12-07 | |
dc.identifier.uri | https://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/206337 | |
dc.description.abstract | ÖZET Deneyler Saccharomyces cerevisiae (RSKK 251) mayasının bir susu ile yürütüldü. Saccharomyces cerevisiae stok kültürü standart MYGP agar ortamında elde edildi ve 4 °C 'da steril petri kaplarında muhafaza edildi. NH44`, K+ ve Azot kaynaklan MYGP kültür ortamında çalışıldı. Ortama CNH4)2S04 'dan 3.5 g/L, K2HP04 ' dan 3.0 g/L ve yeast extract 'dan 6.0 g/L ilavelerin yapılmasıyla Saccharomyces cerevisiae 'dan etanol üretimine önemli bir katkı sağlandı.Etanol üretimi için fermentasyon ortamına ilave edilen NH»+, K+ ve Yeast extract, biyolojik kütle yoğunluğunu daha da artırmaktadır. Maksimum biyolojik kütle ve etanol üretimi, M2YGP + (NH4)2S04 + K2HP04 besi ortamında 30 °C ve 100 rpm karıştırma hızında sırasıyla 5.20 g/L ve 2.84 g/L olarak elde edildi. | |
dc.description.abstract | II SUMMARY Experiments were carried on using a yeast strain Saccharomyces cerevisiae (RSKK 251) stock culture of Saccharomyces cerevisiae were maintained on standard MYGP agar slopes and were stored at 4 °C in sterile plates. Ammonium, potassium and nitrogen sources are present in MYGP culture media in a concentration of about 3.5 g/L (NH4)2S04, 3.0 g/L K2HP04 and 6.0 g/L Yeast extract, which is high enough to support ethanol production from Saccharomyces cerevisiae.The addition of NH/, K+ and Yeast extract fermentation media for ethanol production increase as biomass population becomes greater. Maximum biomass (5.20 g/L) and ethanol production (2.84 g/L) was established in M2YGP + (NHOzSC^ + K2HP04 culture media at 30 °C and 100 rpm agitation speed. | en_US |
dc.language | Turkish | |
dc.language.iso | tr | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/embargoedAccess | |
dc.rights | Attribution 4.0 United States | tr_TR |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ | |
dc.subject | Kimya | tr_TR |
dc.subject | Chemistry | en_US |
dc.title | MYGP ortamında (Saccharomyces cerevisiae)`dan etanol üretimi | |
dc.title.alternative | Ethanol production by (Saccharomyces cerevisiae) in MYGP media | |
dc.type | masterThesis | |
dc.date.updated | 2020-12-07 | |
dc.contributor.department | Kimya Anabilim Dalı | |
dc.subject.ytm | Yeast | |
dc.subject.ytm | Fermentation | |
dc.subject.ytm | Glucose | |
dc.subject.ytm | Ethanol | |
dc.identifier.yokid | 67035 | |
dc.publisher.institute | Fen Bilimleri Enstitüsü | |
dc.publisher.university | KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ | |
dc.identifier.thesisid | 67035 | |
dc.description.pages | 73 | |
dc.publisher.discipline | Diğer |