Çamaşır kurutmada vakumlu ortam incelemesi
dc.contributor.advisor | Erişen, Ali | |
dc.contributor.author | Arslan, Engin | |
dc.date.accessioned | 2020-12-09T09:29:09Z | |
dc.date.available | 2020-12-09T09:29:09Z | |
dc.date.submitted | 2013 | |
dc.date.issued | 2018-08-06 | |
dc.identifier.uri | https://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/204632 | |
dc.description.abstract | Çamaşır Kurutmada Vakumlu Ortam İncelemesi adlı bu yüksek lisans tezinde; mevcut çamaşır kurutma makinaları ve çalışma prensipleri, ısı-kütle transferi arasındaki benzeşimler ve ilgili bilgiler verilmiştir. Deneysel çalışmada ise; hava sızdırmazlığı çok iyi yapılmış bir kurutma kabini imal edilerek toplam 5 deney yapılmıştır. İlk üç deney sırasıyla 80 kPa-93 kPa, 75 kPa-93 kPa, 67 kPa-93 kPa basınçlarında son iki deney ise 48 kPa-93 kPa basınçlarında gerçekleştirilerek, 2 farklı numune kurutulmaya bırakılmış, 10?ar dakika aralıklarla kütle kayıpları, sıcaklık ve bağıl nem değerleri ölçülmüştür.Elde edilen veriler ışığında kütle kaybının en fazla olduğu basınç değeri 48 kPa-93 kPa değeridir. En düşük değer ise 80 kPa-93 kPa basınç değeridir. Deneysel veriler kullanılarak oluşturulan çizelgeler ve grafikler tezin sonunda yorumlanarak verilmiştir.Anahtar kelimeler: Çama?ır kurutma makinesi, vakum, vakumlu kurutma, ısı ve kütle transferi | |
dc.description.abstract | In this master thesis title: Vacuumed medium investigation for clothes drying ; actual clothes drying machines and their operating principles, analogies between heat and mass transfer and concerned theoretical bases are given. In the experimental study firstly an airproof drying cabinet was made and total of 5 experiments were carried. The first three experiments, respectively, 80 kPa-93 kPa, 75 kPa-93 kPa, 67 kPa-93 kPa pressure carried out, ın the last two experiments 48 kPa-93 kPa pressure carried out and two different samples to be dried. In every experiment, with the duration mass loses from samples, temperature and relative humiditiy values were measured observed and recorded.In the light of the acquired data; for the pressure 48 kPa-93 kPa the highest loss in mass has been realized. The minimum loss value was for the pressure of 80 kPa-93 kPa. Tables and graphics which are composed by using experimental data and their interpretations are given at the end of and of the thesis.Key Words: Tumble dryer, vacuum, vacuumed drying, heat and mass transfer | en_US |
dc.language | Turkish | |
dc.language.iso | tr | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | |
dc.rights | Attribution 4.0 United States | tr_TR |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ | |
dc.subject | Makine Mühendisliği | tr_TR |
dc.subject | Mechanical Engineering | en_US |
dc.title | Çamaşır kurutmada vakumlu ortam incelemesi | |
dc.title.alternative | Vacuumed medium investigation for clothes drying | |
dc.type | masterThesis | |
dc.date.updated | 2018-08-06 | |
dc.contributor.department | Makine Mühendisliği Anabilim Dalı | |
dc.subject.ytm | Vacuum | |
dc.identifier.yokid | 10010059 | |
dc.publisher.institute | Fen Bilimleri Enstitüsü | |
dc.publisher.university | KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ | |
dc.identifier.thesisid | 343305 | |
dc.description.pages | 97 | |
dc.publisher.discipline | Diğer |