Browsing FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ by Subject "Additives"
Now showing items 1-2 of 2
-
Kitosan kaplanmış çileğin mikrobiyolojik kalitesi ve raf ömrünün araştırılması
(KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019-03-01)Çilek, non-klimakterik özellik gösteren, hasat sonrası taşıma ve depolamada çabuk bozulabilen bir meyve türüdür. Bunun yanı sıra çilek ihtiva ettiği ellajik asit nedeniyle insan sağlığı açısından oldukça önemli bir meyvedir. ... -
Uçucu kül-tekstil fabrikası atık külü ve bazaltik pomzanın tuğla üretiminde katkı olarak kullanılması
(KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu çalışmanın amacı; atık uçucu-tekstil külü ve bazaltik pomzanın, yüksek kalitede pişmiş kil tuğlaların üretiminde katkı olarak kullanılabilirliğinin araştırılmasıdır. Katkılı/katkısız kil tuğlalar eşit miktarlarda, ayrı ...