Show simple item record

dc.contributor.advisorGüven, Kasım Cemal
dc.contributor.authorOğuzman, Gülgün
dc.date.accessioned2020-12-08T10:34:50Z
dc.date.available2020-12-08T10:34:50Z
dc.date.submitted1987
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/179938
dc.description.abstract- 45 - ÖZET Pektin kimyasal olarak Mr poligalakturonik asit türevidir. Endüstride geniş `biçimde kullanılmakta olan pektinin kaynağı olarak elma, sitrus meyvaları, pancar özü, havuç ve ayçiçeği tablası sayılabilir. Bu çalışmada Amasya, Çanakkale, Elmalımda yetiştirilen dört çeşit elmadan pektin elde edildi* Pektinlerin kalitesi, viskozite, kurutmada kayıp, ağır metal, nişasta içeriği, renk ve verim açısından incelendi. Bu amaçla ÖAB IX ve W XV de kayıtlı analiz metotları uygulandı. Türkiye'nin çeşitli `bölgelerinde yetişen elmalardan elde edilen pektinler `benzer özellikler gösterirken Amasya elması pektininin en iyi kalitede olduğu sap tandı. Sonuç olarak Türkiye'de yetiştirilen elmalardan elde edilen pektinin, ithal pektinin yerini tutabileceği ve `bu durumun ülke ekonomisine katkıda bulunabileceği söylenebilir.
dc.description.abstract- 46 - S UM M A EY Pectin is a derivative of polygalacturonic acid, ît exists in many f raits of Which the following are pre ferred industrially as the source of pectin. Apple, cit rus fruits, `beet pulp, carrot and sunflower. In this study apples grown in Amasya, Çanakkale and ELmalx were used to prepare pectin. The products, obtained were compared for viscosity, loss on drying, heavy metal, starch analysis, color and output. Methods of analysis in ÖAB IX and HP XV were used. The pectin extracted from Turkish apples of varying origin showed similar properties hut that from Amasya exhibited the highest quality.` In conclusion, pectin extracted from apples grown in Turkey can replace imported pectin and create impor tant savings in foreign currency.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectEczacılık ve Farmakolojitr_TR
dc.subjectPharmacy and Pharmacologyen_US
dc.titlePektinin elde edilmesi ve değişik pektinlerin özellikleri
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentDiğer
dc.subject.ytmPectin
dc.identifier.yokid60965
dc.publisher.instituteSağlık Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityİSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid60965
dc.description.pages50
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess