Show simple item record

dc.contributor.advisorGüven, Kasım Cemal
dc.contributor.authorİskender, Ümit
dc.date.accessioned2020-12-08T10:34:18Z
dc.date.available2020-12-08T10:34:18Z
dc.date.submitted1987
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/179906
dc.description.abstractÖZET Distile su için kaynak suyu tavsiye edilir. Deiyo- nize su ve distile su eczacılıkta kullanılır. Klorun suda mevcudiyeti oksidasyona sebep olması dolayısıyla önemlidir. Bu sebepten şehir suyu ile hazırla nan distile ve deiyonize suda klor arandı. Klor tayini için iyodometrik ve spektrofotometrik metotlar kullanıldı ve bunlar arasında korrelasyon hesaplandı. Bu çalışmada klorun deiyonizasyon ve distilasyon işlemleri esnasında giderildiği teshit edildi.
dc.description.abstractSUMMARY Chlorine has been -used for disinfection of water. The distilled water was prepared preferably with spring water. Industrially town water can also be used for the preparation '.f deionized and distilled water. The existence of chlorine in water is objectionab le because it can start oxidation of organic matters contained. Chlorine residue was investigated in water samples after deioniza/bion and distillation. Iodometric and spectrophotometric methods were used for chlorine determination. The correlation was found between the two methods. It can be assumed that chlorin had been eliminated during the processes of deionisation and distillation.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectEczacılık ve Farmakolojitr_TR
dc.subjectPharmacy and Pharmacologyen_US
dc.titleDemineralize su ve klor içeren şebeke suyu ile hazırlanan distile suyun durumu
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentDiğer
dc.subject.ytmDrinking water
dc.subject.ytmChlorine
dc.identifier.yokid60971
dc.publisher.instituteSağlık Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityİSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid60971
dc.description.pages47
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess