Show simple item record

dc.contributor.advisorİmre, Sedat
dc.contributor.authorÇimen, Filiz
dc.date.accessioned2020-12-08T10:23:10Z
dc.date.available2020-12-08T10:23:10Z
dc.date.submitted1989
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/179234
dc.description.abstractÖZET Bu çalışmada ülkemizde tüketilen 13 balık cinsinin suda çözünen proteinleri poliakrilamid jel disk elektrofore- zi ile incelendi. Elde edilen protein band dizilerinin cinse özel olduğu ve bunlardan balık cinslerinin teşhisinde yarar¬ lanılabileceği saptandı. Bu balık cinslerinin pişmiş etlerinin üre çözeltisin¬ de çözünen proteinleri de aynı şekilde incelendi ve elde edilen cinse özel band dizileriyle bunların hem pişmemiş balıklardan hem de pişmiş balıklardan ayırd edilebileceği saptandı. Bu yöntemle teşhis çabuk ve az masraflı gerçekleşti¬ rilmekte ve 3 g kadar balık eti örneğine ihtiyaç duyulmak¬ tadır.
dc.description.abstractSUMMARY In this study we have investigated thirteen fish species which consumed in Turkey by PAG-disc electrophore sis. We have obtained species-specific protein patterns which, can be used for the identification of these fish species. We have also examined 6 M urea extracts of the cooked fish species and obtained the same specific bands. This observation indicated that both fresh and cooked fish could be differentiated from each other by this method which is a rapid method and requires only a few grams of fish sample.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectEczacılık ve Farmakolojitr_TR
dc.subjectPharmacy and Pharmacologyen_US
dc.titleÜlkemizde tüketilen bazı balıklarda poliakrilamid jel disk elektroforezi ile yapılan cins tayini çalışmaları
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentDiğer
dc.subject.ytmFishes
dc.subject.ytmElectrophoresis-polyacrylamide gel
dc.subject.ytmSex determination
dc.identifier.yokid37653
dc.publisher.instituteSağlık Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityİSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid37653
dc.description.pages35
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess