Liyofilize edilen maya suşları ve tür tanılarının saptanması
dc.contributor.advisor | Çetin, Enver Tali | |
dc.contributor.author | Erol, Naciye | |
dc.date.accessioned | 2020-12-08T10:18:53Z | |
dc.date.available | 2020-12-08T10:18:53Z | |
dc.date.submitted | 1990 | |
dc.date.issued | 2018-08-06 | |
dc.identifier.uri | https://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/178975 | |
dc.description.abstract | -43- ÜZET Çeşitli rutin labaratuvarlarmdan izole edilen maya suş- larını identifiye etmek ve farklı maya türleri için liyofilizas- yon metodunu uygulayarak ; bu metodun mayalar üzerindeki etkileri ni saptamak amacıyla 120 maya susu incelenmiştir. Elde edilen maya s uslarına liyofilizasyon metodu denen miştir. Sonuçlar mi de 2x10 hücre bulunan düzeye göre değerlendi - rilmiştir. Liyofilizasyondan altı ay sonra suşlar açılarak mayalar tekrar identifiye edilmiş ve hücre sayımları yenilenmiştir. Sayını sonucunda O.krusei,S.cerevicia,S.rouxii suşların başlangıçtaki hücre sayisı kadar hücre elde edilmiştirVDicjer suşlarda çeşit li oranlarda hücre sayısının azaldığı saptanmıştır. Bunun sonucunda liyofilizasyon yöntemi mayaların muha fazasında »depolanmasında ve taşınmasında yararlı bir yöntemdir. | |
dc.description.abstract | SUMMARY 120 yeast species were examined in order to the make identification and also to perform liyofilization toclmi- que.To determine the success of liyofilization was the main purpose of the study. Liyofilization technique was applyed to all strains by preparing the suspension 2.10 cells / ml turbidity. Six months later ampuls were opened and identification and cell coint. techniques were repeated. Due to the results, it was under stood that there was no difference beetweon the cell numbers of C.krusei, S.cerevisiae and S.rouxii, whereas decriase of cell' number was determined in the other strains with different ratios. Liyofilization technique was found to be appropriate to maintain the yeast strains. | en_US |
dc.language | Turkish | |
dc.language.iso | tr | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/embargoedAccess | |
dc.rights | Attribution 4.0 United States | tr_TR |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ | |
dc.subject | Mikrobiyoloji | tr_TR |
dc.subject | Microbiology | en_US |
dc.title | Liyofilize edilen maya suşları ve tür tanılarının saptanması | |
dc.type | masterThesis | |
dc.date.updated | 2018-08-06 | |
dc.contributor.department | Diğer | |
dc.subject.ytm | Freeze drying | |
dc.subject.ytm | Yeasts | |
dc.identifier.yokid | 18129 | |
dc.publisher.institute | Sağlık Bilimleri Enstitüsü | |
dc.publisher.university | İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ | |
dc.identifier.thesisid | 18129 | |
dc.description.pages | 49 | |
dc.publisher.discipline | Diğer |