Show simple item record

dc.contributor.advisorBabadağ, Kamerya
dc.contributor.authorCoşkun, Ürfet
dc.date.accessioned2020-12-08T10:14:34Z
dc.date.available2020-12-08T10:14:34Z
dc.date.submitted1990
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/178715
dc.description.abstract7. ÖZET Araştırma, cerrahi ve dahiliye kliniklerinde yatmakta olan hastaların öğünlerde gelen yemekleri yememe sebeplerinin saptanması amacı ile planlanmıştır. örneklemi, İstanbul üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İstanbul üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastaneleri, İstanbul üniversitesi Haseki Kardiyoloji Enstitüsü ve Sağlık Bakanlığı Şişli Etfal Hastanesinde yatan 160 hasta oluşturmuştur. Veri toplama aracı olarak karşılıklı görüşme yöntemi ile uygulanan 30 soruluk bir anket formu kullanılmıştır. Elde edilen verilerin değerlendirilmesinde yüzdelik ve 2 X -testi (chi-square) kullanılmıştır. Hastaların kişisel özellikleri arasında; yaş, cinsiyet, medeni durum, eğitim, gelir düzeyi, meslek ve hastanede yatış süreleri saptanmıştır. Sonuç olarak hastaların; % 52.5 gibi büyük bir oranla hastane yemeklerini yemedikleri, gerekçe olarak da yemeklerin hazırlanış, sunuş, temizlik yetersizlikleri gibi kurumsal sebepleri ve yanısıra moral bozukluğu, iştahsızlık gibi kişisel sebepleri ileri sürdükleri belirlenmiştir.
dc.description.abstractSUMMARY The investigation is planned to find out why the patients in the surgical and internal clinics didn't eat their meal in the courses. The examples are chosen from 160 patients staying in Istanbul University Cerrahpaşa Medical Fakulty, Istanbul University Çapa Medical Fakulty, Istanbul University Haseki Institute of Cardiology and Health Ministery of Şişli Etfal Hospital. A questionnaire is of 30 questions which has been applied by reciprocal speech method was used for collecting data. In the appraisal of the data percentages and chi- square was used. Age, sex, marital status, education, incame level, job and the period of staying in the hospital has been found in the personal charecteristics of the patients. As a result, it was established that a big natio such as 52,5 % of the patients didn't hospital their meals Jw.t- and put forward some associate reasons like the failure in preparing and presenting the meal and in cleanness. In addi tion, they put forward some personal reasons like being in bed-temper or anorexia.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectHemşireliktr_TR
dc.subjectNursingen_US
dc.titleHastaların öğünlerini yememe sebeplerinin araştırılması
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentDiğer
dc.subject.ytmNutrition
dc.subject.ytmPatients
dc.identifier.yokid18165
dc.publisher.instituteSağlık Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityİSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid18165
dc.description.pages70
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess