Show simple item record

dc.contributor.advisorBostan, Kamil
dc.contributor.authorUlca, Ayşenur
dc.date.accessioned2020-12-08T09:30:28Z
dc.date.available2020-12-08T09:30:28Z
dc.date.submitted1996
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/175982
dc.description.abstract7- ÖZET Bu çalışmada;Marmara Denizi Çevresinden avlanılan,28 kum midyesi (Chamaleagallina), 16 deniz midyesi (Myf/'/us galloproviancialis), 3 istiridye (Ostrea edulis) olmak üzere toplam 47 canlı ürün ve 50 deniz suyu örneği, fekal koliform, E.coli, Salmonella ve Pseudomonas spp. yönünden incelenmiştir. Örneklerde, %94 oranında, fekal koliform,%65 oranında E.coli ve %86 oranında Pseudomonas spp. bulunmuştur. Salmonella spp. ise hiç bir örnekten izole edilememiştir. Bu sonuçlar avlanma sahalarında yoğun bir fekal kirlenme olduğunu, buna bağlı olarak çift kabuklu deniz ürünlerininde yüksek sayıda fekal kontaminantlar taşıdığını göstermektedir. 32
dc.description.abstract8- SUMMARY In this study, 97 samples are investigated which were collected from Marmara Sea. These samples are 47 clams (Chamalea gallina)^6 mussels (Mytilus galloproviancialis), 3 oysters (Ostrea edulis) and 50 sea water samples. All the sarnies were tested fecal coliform, E.coli, Salmonella spp. and Pseudomonas spp. Fecal coliform 98 %, E.coli 65%, Pseudomonas spp. 86% were identified. Salmonella was not isolated from any sample. Results indicate an intensive pollution on main fishing areas. Therefore it is possible to conclude that shellfish are infasted by high level of fecal contaminant. 33en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectBeslenme ve Diyetetiktr_TR
dc.subjectNutrition and Dieteticsen_US
dc.subjectHalk Sağlığıtr_TR
dc.subjectPublic Healthen_US
dc.titleMarmara Denizi ve Karadeniz`de avlanan bazı çift kabuklu yumuşakçaların mikrobiyolojik özellikleri üzerine bir araştırma
dc.title.alternativeA Study of microbiological characteristic of some shellfish which were fished in Marmara and Black Sea
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentDiğer
dc.subject.ytmSea water
dc.subject.ytmOysters
dc.subject.ytmShellfish
dc.subject.ytmMussels
dc.identifier.yokid48709
dc.publisher.instituteSağlık Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityİSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid48709
dc.description.pages35
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess