Show simple item record

dc.contributor.advisorBerker, Ender
dc.contributor.authorKaragözoğlu, Dilber
dc.date.accessioned2020-12-08T08:45:26Z
dc.date.available2020-12-08T08:45:26Z
dc.date.submitted2000
dc.date.issued2020-01-22
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/173153
dc.description.abstractTürkiye'nin Avrupa Birliğine giriş sürecinde ve günümüz küresel dünyasında özellikle son yıllarda rekabetin hızla artması, teknolojinin gelişmesi ve sanayileşmenin sürekli büyümesi neticesinde, kuruluşlar müşteri istek ve memnuniyetine önem vermeye başlamışlardır. Bu müşteri istekleri kuruluşları yönetim sistemlerini uygulamaya yöneltmiştir. Müşteriler satın aldıkları ürün/hizmet kalitesini yönetim sistemleri belgeleri ile değerlendirmektedir. Bir kuruluşta ne kadar yönetim sistemi modeli var ise sunduğu ürün/hizmete olan güven o derece artar duruma gelmiştir. Kuruluşlar müşterilerinin bu istekleri doğrultusunda yönetim sistemleri uygulamaya başlamışlardır. Ayrı ayrı kurulan bu sistemler zamanla hantal bir yapıya, karmaşaya, zaman kaybına, yönetim sistemleri arasında bir iç çekişmeye,gereksiz tekrarlara ve kuruluştaki verimliliğinin düşmesine yol açmıştır. Tüm bu olumsuzluklar kuruluşları sistemlerini entegre olarak uygulamaya yöneltmiştir. Bu Çalışmanın ilk bölümünde Kalite, Çevre, HACPP ve OHSAS yönetim sistemlerinin tarihçesi, ilgili tanımları, bu sistemleri oluşturan standartları, Bu Sistemlerin maddeleri, prensipleri ve faydalan üzerinde durulmuştur. İkinci bölümde Entegre Yönetimin tarifi verilmiş ve Kalite, Çevre, HACCP ve OHSAS Yönetim Sistemlerim uygulayan kuruluşların bu dört sistemi entegre olarak uygulamaları ile ilgili gerekli bilgilere değinilmiştir. Kalite, Çevre, HACCP ve OHSAS Sistemlerinin uygulayan kuruluşları bu sistemleri tek bir entegre sisteme dönüştürmesi için yapması gereken yöntemlerden bahsedilmiş ve bu sistem bir uygulama örneği ile irdelenmiştir. Ayrıca bu bölümde, uygulama neticesinde ortaya çıkan bulgular açıklanmış ve Entegre Yönetim Sistemini uygulayan kuruluş üst yönetimi, çalışanları ve TSE Dört Sistem (Kalite, Çevre, HACCP ve OHSAS) Baş Tetkikçileri ile yapılan görüşmeler neticesinde sistemin kuruluşa sağladığı faydalar ortaya konmuştur. mSonuç bölümünde, uygulama neticesinde ortaya çıkan bulgular ve yapılan mülakat ile yüz yüze görüşme sonuçlan değerlendirilmiş ve bununla ilgili öneriler sunulmuştur. IV
dc.description.abstractEnterprises give increasing importance to customer requirements and satisfaction during the current process of Turkey's accession to the European Union and as a result of fierce competiton, technological advances and continuously growing industrialization in an economically globalizing world. Customer requirements compel companies to implement management systems. Customers assess the quality of products/services they purchase by the availability of management system certification. The existence of different quality management system models applied by an enterprise increases the confidence in the product/service that it offers. Enterprises nowadays tend to implement management systems more often, in line with customer requirements. However, the coexistence of separately established systems lead to a stagnant company structure, confusion, loss of time, internal conflict between management systems, unnecassary duplication of efforts and consequently decreasing productivity in the company. These shortcomings has forced the enterprises to integrate the different management systems. In its first Chapter, this paper focus on the background of Quality, Environmental, HACCP and OHSAS management systems, the relevant definitions, the system standards that lie at the core of the systems and their clauses, principles and benefits of these systems. The second Chapter gives a description of integrated management and deals with how enterprises that implement Quality, Environmental, HACCP and OHSAS Management Systems integrate these four systems. It investigates the methods used by enterprises to convert their Quality, Environmental, HACCP and OHSAS Systems into one integrated system and gives an example for such an implementation. This Chapter also discloses the findings as a result of the actual implementation and benefits to the enterprise as revealed afterdiscussions with the senior management and staff of the enterprise that implements Integrated Management System as well as with TSE Lead Auditors involved in these four systems (Quality, Environmental, HACCP and OHSAS). In the conclusion part, it evaluates the findings obtained as the outcome of implementation and discussion with the people concerned and offers recommendations. VIen_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectFiziksel Tıp ve Rehabilitasyontr_TR
dc.subjectPhysical Medicine and Rehabilitationen_US
dc.titleDiz osteoartritli hastalarda aerobik egzersizin etkinliği
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2020-01-22
dc.contributor.departmentFiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı
dc.identifier.yokid368581
dc.publisher.instituteSağlık Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityİSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid162981
dc.description.pages70
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess