Show simple item record

dc.contributor.advisorGökçek, Cemil Kaya
dc.contributor.authorKurt, Recep
dc.date.accessioned2020-12-08T07:12:39Z
dc.date.available2020-12-08T07:12:39Z
dc.date.submitted2016
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/165389
dc.description.abstractÇalışma, Macaristan Riged&Riged Ltd. balık üretim tesisi ve İskenderun Teknik Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi yetiştiricilik laboratuvarında yürütülmüştür. Çuka balığı, (A. ruthenus L. 1758) larvaları yumurtadan çıkış anından itibaren 29 gün boyunca standart besleme protokolü ile beslenmiştir. Karma yeme geçiş yapılan 29. gündeki proteolitik aktivite ve farklı protein kaynaklarının proteaz aktivite üzerine inhibisyon etkileri ölçülmüştür. Çalışmadan elde edilen bilgiler ışığında, Çuka balığı jüvenillerinin karma yemlerinde protein kaynağı olarak soya protein konsantresi ve mısır glüten kullanmanın, diğer yem hammaddeleri ile karşılaştırıldığında, proteolitik enzim aktivitesini istatistiki açıdan daha olumlu etki yaptığı görülmüştür (P<0,05).
dc.description.abstractThis study carried out in Riged&Riged Ltd. fish farm in Hungary and Iskenderun Technical University Marine Sciences and Technology Faculty Aquaculture Laboratuary in Turkey. In this trial, Sterlet sturgeon, Acipencer ruthenus Linnaeus 1758, larvae was fed by standart feeding protocol from the hatcing until 29rd day, and the proteolitic activity and the inhibition effect of different portein sources on protease activity were measured. According to the results, in contrast to other feed ingredients, it is observed that using soybean protein consantrate and corn gluten as protein sources in dry feeds made statistically positive effect on proteolitic activity (P<0,05).en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectSu Ürünleritr_TR
dc.subjectAquatic Productsen_US
dc.titleKarma yem hammaddelerinin çuka balığı, Acipencer ruthenus Linnaeus 1758, jüvenillerinin proteaz aktivitesi üzerine olası inhibe edici etkilerinin belirlenmesi
dc.title.alternativeInvestigation of possible inhibition effects of dry feed ingradients on proteolitic activity of sterlet sturgeon, Acipencer ruthenus Linnaeus 1758, juveniles
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentSu Ürünleri Anabilim Dalı
dc.identifier.yokid10120410
dc.publisher.instituteMühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityİSKENDERUN TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid444927
dc.description.pages32
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess