Show simple item record

dc.contributor.advisorTaner, Fadime
dc.contributor.authorGül Emrahoğlu, Ayla
dc.date.accessioned2020-12-07T16:41:01Z
dc.date.available2020-12-07T16:41:01Z
dc.date.submitted1985
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/162465
dc.description.abstractIll ÜZ Bu çalışma, farklı ısıl işlemlerin pamuk sapını biyolojik bozunabilir maddelere dönüşümündeki etkinliğinin araştırılmasını içermektedir. Pamuk sapının (kütlece %20 lik) sulu çözeltisi, HaOH (kütlece pamuk sapının %10 u) ile karıştırılarak havasız ortamda, suyun kritik sıcaklığının altındaki değişik sıcaklıklarda bir saat sürelik ısıl işlem uygulanmıştır. Termokimyasal işlem gören pamuk sapının biyolojik bozunur- luğu laboratuvar boyuttaki anaerobik fermentörde araştırılmıştır. MezoSHk (30°C - 35°C) ve termofilik (50 - 55°C) sıcaklıklarda sürdürülen fermantasyon sırasında zamanla BOB* ' ve GOD değişimleri incelenmiştir. Sonuçlar termokimyasal işlemin ve termofilik sıcaklığın biyolojik bo^unması artırdığını göstermiştir.
dc.description.abstractIV ABSTRACT This research is concerned with the evaluation of the efficiency of different heat treatment procedures in converting cotton stalk to biodegradable substances. Aqueous suspensions of cotton stalks (20% by weight) and sodium hydroxide (10% of cotton weight) were substituted in the absance of air for one hour to various temperatures which were below the critical temperature of water, Biodegradability of the thermochemically-treated cotton stalk, was assessed using a laboratory-scale anaerobic digester. During fermentations carried out at mesophilic (30 °C, 35*tJ) and thermophilic (50 *C, 55°C) temperatures, changes in BODt and COD with time were determined. The results indicate that both the thermochemical treatment and thermophilic fermentation temperatures increase the bioregradability of cotton stalk.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectKimyatr_TR
dc.subjectChemistryen_US
dc.titlePamuk sapının biyolojik bozunmasında termokimyasal işlemlerin etkisinin araştırılması
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentKimya Anabilim Dalı
dc.identifier.yokid197785
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid173001
dc.description.pages110
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess