Show simple item record

dc.contributor.advisorÖztürkcan, Orhan
dc.contributor.authorKutlu, Hasan Rüştü
dc.date.accessioned2020-12-07T16:33:41Z
dc.date.available2020-12-07T16:33:41Z
dc.date.submitted1987
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/162073
dc.description.abstractAraştırmada yumurtlayan tavuklarda varolan farklı sindirim enzimlerinin, özellikle amilolitik ve lipolitik aktiviteli sindirim enzimlerinin, günün farklı saatlerinde birbirlerine paralel olmayan değişim içinde salgılanma mekanizması m n etçi civcivlerde de mevcut olup olmadığı araştırılmıştır. Araştırmada hayvan materyali olasak ROSS etlik civcivler kullanılmıştır. Her grupta 24 hayvan olâ'mak üzere, üç grupta toplam 72 hayvan denemeye alınmıştır. Hayvanların yemlenmesinde üç farklı karma yem kullanılmıştır. I. karmayemin yag düzeyi yüksek, karbonhidrat düzeyi düşüktür. II. karmayemin yag düzeyi düşük, karbonhidrat düzeyi yüksektir. III. karmayem kontrol yemi olup karbonhidrat ve yag düzeyi normaldir. Bu karmayemler araştırmanın amacına yönelik olarak hazırlanan yemleme programına göre hayvanlara verilmiştir, Sekia hafta süre İle devam eden denemede, yem tüketimi, canlı ağırlık kazancı ve yemden yararlanma düzeyi gibi ölçütler dikkate alınarak, her hafta tüm gruplara ait değerler ayrı ayrı tespit edilmiştir. Deneme sonunda yem tüketimi, canlı ağırlık kazancı ve yemden yararlanma düzeyi bakımından gruplar arasında istatistiki olarak o = 0,05 önen seviyesinde farklılık bulunamamıştır. Sonuç olarak, tavuklarda yumurtlama periyodunda tespit edilen farklı sindirim enzimlerinin günün farklı saatlerinde birbirlerine paralel olmayan değişim içinde salgılanma mekanizması etçi civcivlerde tespit edilememiştir. Deneme sonucunda elde edilen veriler ve literatür bilgileri bu mekanizmanın, erginlerde yumurtlama periyoduna bağlı olduğu gibi hayvanlara verilen yemin kompozisyonuna ve hayvanın yem tüketiminede bağlı olduğunu ortaya koymuştur.
dc.description.abstractThis study was conducted in order to determine the presence of the amilolytic and lipolytic digestive enzyme secretion mechanism of laying hens, in broilers. Seventytwo Ross day old chicks consisted the material of the study (24 birds/group). Three different rations were used, namely: Sation I high fat, low carbohyrate content. Ration II low fat, high carbohydrate content. Ratisn III control. Weekly feed consumptions, weight gains and feed conversion rates were recorded for 8 weeks. However the differences between the groups with respect to the above mentioned charactristics were found to be insignificant. These results indicate no sign of the same digestive enzyme secretion mechanism of laying hens, in broilers, according to the literature findings and these data the mechanism is primarily affected by the laying period as well as feed composition and consumption in the mature layers.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectZiraattr_TR
dc.subjectAgricultureen_US
dc.titleEtçi civcivlerde değişik zamanlarda salgılanan değişik sindirim enzimlerine uygun beslemenin etkileri üzerine bir araştırma
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentZootekni Anabilim Dalı
dc.identifier.yokid1843
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid1843
dc.description.pages46
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess