Show simple item record

dc.contributor.advisorÇolak, Ömer
dc.contributor.authorArasteh, Parviz
dc.date.accessioned2020-12-07T16:33:14Z
dc.date.available2020-12-07T16:33:14Z
dc.date.submitted1987
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/162066
dc.description.abstract42 ÖZET s Nişasta gibi mikroorganizmalar tarafından zor parçalana- bilen polisakkarit türevleri ve şeker endüstrisinin en önemli ham maddelerinden olan melas atıklarının çevre sularına verilme leri sonucu bunlar günümüzde önemli bir kirlilik at&eni.olarak karşımıza çıkmaktadırlar.,Bu tür atıksuların arıtılmasında biyolojik arıtma yöntem lerinden en yeni ve en yaygın kullanım alanına sahip aktif çamur yöntemi kullanılarak, tamamen laboratuvar koşullarında arıtıla- bilirlik değerleri saptanmaya çalışılmıştır. Çalışmalar sırasın da sıcaklığa bağlı olarak; çamur hacmi, çamur konsantrasyonu, ça mur indexi ve çamur yükünde ki değişim verileri ayrı ayrı alın mış tır. Bunun yanında; KOI giderimi ortalama % 95.40, B0I-. giderimi ortalama CJ> 95.06 » o Toplam azot giderimi ortalama % 70,67. v© Toplam bakteri eliminasyonuüortalama % 98.08 olarak bulunmuştur.
dc.description.abstract43 SUMMARY: Release of secondary products of polysaccarides,such as Starch, which, are not broken down easly by microorganims,and of, molasses wastes into natural waters constituents an, important factor in environmental pollution. In this study,purification values, under complete laboratory conditions, of these waters was determined by applying activated sludge method which the newest and widely used. among the biologioal purification methods» Temperature dependant properties of the sludge, such as volume, oonsantration» sludge index and variations:.£& sludge, load were determined seperately.The results of the experiments showed that the mean, COD, BQD_ and nitrogen eliminations.. were. 95*40 %, 95.06 % and 70.67 % respectively. Total bacteria elimination, on the other hand- was 98.08 %.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectÇevre Mühendisliğitr_TR
dc.subjectEnvironmental Engineeringen_US
dc.titleKarbonhidratlı atık suların biyolojik arıtılmasında sıcaklığa bağlı bulkingsludge oluşumu ve aktif çamurun escherichia coli eliminasyonuna etkisi
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentDiğer
dc.identifier.yokid1850
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid1850
dc.description.pages47
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess